La primera Hackató DadesxDones crearà un prototip d’aplicació mòbil amb perspectiva de gènere i centrat en la igualtat : Servei de Premsa

La primera Hackató DadesxDones crearà un prototip d’aplicació mòbil amb perspectiva de gènere i centrat en la igualtat

15/06/2018

La nova app tindrà com a objectiu fomentar les xarxes i col·laboració entre treballadores i visibilitzar les professionals, entre d’altres

Incidirà en l’economia de les cures, és a dir, en l’activitat econòmica de serveis domèstics a les famílies i amb impacte en el benestar de les persones cuidades i cuidadores

Demà, 16 de juny, tindrà lloc l’esdeveniment DadesxDones, la primera Hackató -marató de programadores per crear una aplicació- amb enfocament en igualtat de gènere, impulsat per la Iniciativa Barcelona Open Data, i finançat per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital i Barcelona Activa.

Aquest esdeveniment aconseguirà aglutinar, per primera vegada, persones expertes en la creació d’aplicacions mòbils i disseny digital, amb sensibilitat per la inclusió i l’equitat de gènere. L’objectiu és desenvolupar un prototip d’app que promogui l’activitat econòmica de serveis domèstics a les famílies, i molt especialment que tingui en compte l’economia de les cures a la ciutat de Barcelona, amb impacte en el benestar de les persones cuidades i cuidadores.

Així mateix, segons l’organització, responent a una visió de gènere i de drets, l’aplicació haurà de respondre a les necessitats de les dones per tal de millorar la gestió del temps, fomentar les xarxes i col·laboració entre treballadores, generar més demanda de serveis, facilitar la localització de necessitats no previstes i visibilitzar les professionals.

Durant tot el dia, les persones expertes en el sector digital, i també en desenvolupament socioeconòmic de proximitat, cocrearan l’aplicació amb dades obertes, per tal que s’aconsegueixi trobar solucions a través del open data a situacions quotidianes i domèstiques. També, durant la sessió, es compartirà coneixements sobre programació i la utilització i funcionalitat de les dades.

En el marc del Pla Barcelona Ciutat Digital, la innovació social i digital és una de les modalitats impulsades pel programa Impulsem el que fas, de l’Ajuntament, a través de Barcelona Activa, que respon a reptes en l’àmbit de l’educació, la tecnologia oberta i pretén fer accessible als barris més serveis de qualitat.Compartiu aquest contingut