Barcelona i Kyoto faran intercanvi d’startups durant la Smart City Expo per facilitar connexions i conèixer l’ecosistema de cada ciutat : Servei de Premsa

Barcelona i Kyoto faran intercanvi d’startups durant la Smart City Expo per facilitar connexions i conèixer l’ecosistema de cada ciutat

21/06/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Cinc empreses nipones vindran a Barcelona i tres catalanes visitaran el Japó per participar en esdeveniments locals de l’altre país i créixer a escala mundial

Des de la setmana que ve, es podran presentar projectes emprenedors amb voluntat d’internacionalització i potencial de creixement per anar al Japó a l’octubre

Un nou acord permetrà que cinc startups de Kyoto arribin a Barcelona i tres catalanes viatgin al país nipó durant la Smart City Expo, l’esdeveniment sobre ciutats intel·ligents que organitza Fira de Barcelona.

Les empreses provinents de Kyoto són cinc i arribaran a la capital catalana al novembre. Durant una setmana, participaran en un programa d’activitats, ofert per Barcelona Activa, amb l’objectiu de conèixer l’ecosistema emprenedor i econòmic, a més de tenir informació sobre el mercat local i facilitar connexions amb clients potencials, partners i proveïdors. Per la seva banda, tres empreses de Barcelona arribaran a Kyoto a l’octubre, de la mà de Keihanna RC i també en el marc de la Smart City Expo, per exposar els seus productes i serveis, participar en esdeveniments i presentacions i visitar empreses locals japoneses.

El tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Institucionals, Gerardo Pisarello, ha posat en valor que “mesures com aquestes faciliten que esdeveniments com la mateixa Smart City Expo o el MWC siguin motor tractor per a les petites i mitjanes empreses i les startups de la ciutat. Fem possibles les col·laboracions empresarials, la internacionalització del nostre teixit productiu i l’intercanvi d’experiències amb altres empreses”, ha seguit Pisarello. El regidor ho ha vinculat amb l’arribada d’empreses tecnològiques a Barcelona les darreres setmanes, que son “fruit en part d’una feina invisible també des de l’Ajuntament i Barcelona Activa i d’acords de col·laboració com el que subscrivim avui i la política de cooperació entre ciutats que porta a terme aquest Govern municipal”.

Fa dos anys, a més, l’alcaldessa Ada Colau i el governador de la Prefactura de la ciutat japonesa, Keiji Yamada, van signar un protocol de col·laboració a favor del desenvolupament econòmic social entre les dues ciutats. A més a més, des de 2014, Barcelona participa a l’Smart City de Kyoto.

Està previst que el congrés aculli enguany temes com el 5G i el futur de la connectivitat, la transformació digital, l’entorn urbà, mobilitat, finances i ciutats inclusives.

En procés de selecció d’empreses barcelonines

A partir de la setmana que ve, s’obren les candidatures –a través de Barcelona Activa– per triar els tres projectes emprenedors barcelonins que aniran a Kyoto. Els criteris de selecció són, entre d’altres, mostrar un potencial de creixement, voluntat d’internacionalització i tenir un producte o serveis validats pel mercat local.

De la mateixa manera, la japonesa Keihanna RC ha anunciat que ja està en fase de selecció d’startups que vulguin expandir el seu negoci per Europa, per la qual cosa convida a emprenedors i emprenedores del país a fer-los arribar els seus vídeos, i les empreses escollides podran participar en un programa de mentoria i suport que han pactat amb Barcelona Activa. Segons indiquen, això enfortirà els llaços de la marca nipona i els seus projectes empresarials “a una de les ciutats més innovadores del continent europeu”.

Aquest pacte se suma a l’estratègia de donar impuls a l’economia local i internacional, amb atracció de noves startups de diferents països que s’instal·len a Barcelona, i que ajuda a posicionar la ciutat com a referent en el món emprenedor.

En aquest sentit, l’Oficina d’Atenció a les Empreses de Barcelona Activa ofereix una sèrie de mesures per facilitar l’aterratge d’empreses internacionals. Un servei que prioritza projectes que comporten la creació d’ocupació de qualitat i el desenvolupament d’activitat estratègica.





Paraules clau

innovació/