Gairebé 1.000 persones autònomes sol·liciten els ajuts del programa Llança’t : Servei de Premsa

Gairebé 1.000 persones autònomes sol·liciten els ajuts del programa Llança’t

05/08/2018

Rebran fins un màxim de 4.000 euros per cobrir les despeses del primer any d’activitat, com són les quotes de la Seguretat Social, tributs i taxes, l’arrendament de locals o serveis prestats per tercers

Es la segona edició d’una iniciativa que promou la creació de negocis i afavoreix el desenvolupament del teixit empresarial a Barcelona

Aquesta nota adjunta àudio i vídeo amb declaracions del primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha tancat la segona edició del programa Llança’t, adreçat a persones que s’han fet autònomes el darrer any, i que prèviament havien estat sense feina, i a noves persones sòcies de cooperatives de treball. L’entitat ha rebut, gairebé 1.000 sol·licituds i ara mateix es troba en fase de tramitació dels expedients. Es tracta d’un ajut que el col·lectiu d’autònoms havia sol·licitat i que ha tingut molt bona acollida.

Totes les sol·licituds aprovades rebran, en funció de l’edat i dels pagaments justificats, fins un màxim de 4.000 euros per cobrir les despeses del primer any d’activitat, com són les quotes de la Seguretat Social, tributs i taxes, lloguer dels despatxos de treball o els serveis prestats per tercers.

Els expedients es tramitaran i resoldran durant l’últim trimestre d’aquest any, quan es farà l’assignació de la quantia econòmica aprovada en cada cas. El programa destina dos milions d’euros per aquests ajuts, i permet que moltes persones autònomes tinguin un suport econòmic per engegar les seves activitats emprenedores alleugerint alguns dels costos inicials.

Aquesta és un nova convocatòria del programa de suport a persones autònomes i sòcies de cooperatives promou l’autoocupació, la creació de noves activitats econòmiques i l’enriquiment del teixit empresarial a Barcelona, alhora que disminueix el nombre de persones aturades a la ciutat.

En la primera edició de la campanya Llança’t va haver-hi un allau de peticions que va obligar a ampliar fins a 3M€ la partida inicialment prevista de 2M€. Es van rebre més de 2.000 sol·licituds en dos mesos, de les quals se’n van aprovar 1.431. Va comptar amb un 51% de sol·licitants més grans de 40 anys i aproximadament el 13% eren joves de menys de 30 anys. Quant a la ubicació de les persones autònomes que van accedir a l’ajut, el 17% es van gestionar des de l’Eixample, el 14,4% a Sant Martí i el 12% a Horta-Guinardó.

 

3ª ciutat europea creadora de startups

Aquest programa és un exemple més de l’aposta de Barcelona Activa per incentivar l’activitat d’emprenedoria a la ciutat. La capital catalana, segons un estudi difós per la firma britànica d’inversió Atomico, és la tercera ciutat europea preferida, després de Berlín i Londres, per crear una startup. En aquest sentit, a més, l’agència de promoció econòmica i local de l’Ajuntament compta amb diferents línies per activar nous negocis i enfortir nous projectes empresarials, ajuda en l’aterratge d’empreses internacionals, i programes de suport i mentoring per millorar la competitivitat en el mercat.

 

Material audiovisual

ÀUDIO

VÍDEOCompartiu aquest contingut