Berlin convida Barcelona a explicar el model d’èxit del 22@ en el llançament del seu nou districte homòleg : Servei de Premsa

Berlin convida Barcelona a explicar el model d’èxit del 22@ en el llançament del seu nou districte homòleg

20/09/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Berlín presidirà l’acte de col·locació de la primera pedra del Quartier Heidestrasse on Barcelona explicarà la seva experiència

El Coordinador de la Comissió del 22@ i de BIT Habitat ,David Martínez, participarà en l’acte de llançament del nou gran projecte de transformació urbana de Berlin, inspirat en l’experiència de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha estat convidat a participar en l’acte de col·locació de primera pedra del nou barri Quartier Heidestrasse, en concret de l’edifici QH Core, que ha tingut lloc avui 20 de setembre a la capital alemanya.

L’objectiu de la invitació és que Barcelona comparteixi l’experiència d’èxit que ha suposat la creació i el desenvolupament del districte del 22@Barcelona, que ha inspirat la concepció del nou barri berlinès, i que preveu un mix urbà on conviurà habitatge, activitat econòmica i lleure i vida comunitària.

 

 

El coordinador de la Comissió del 22@ i de BIT Habitat, David Martínez Garcia, ha estat l’encarregat de participar, per part de l’Ajuntament de Barcelona, a la taula rodona “Què fa que un barri sigui intel·ligent?”, juntament amb Michael Müller, alcalde de Berlín i d’altres experts en urbanisme de la ciutat.

Martínez ha exposat que “la ciutat intel·ligent –Smart City– és aquella que utilitza conjuntament les noves tecnologies i el coneixement acumulat en l’art de fer ciutat per avançar cap a un entorn urbà més inclusiu i sostenible.” El coordinador de la Comissió del 22@ i de BIT Habitat ha explicat que el projecte de Berlín i el de Barcelona comparteixen característiques com la mixtura d’usos, la densitat i la complexitat urbana; i fan una clara aposta per la mobilitat sostenible, la construcció eficient i la utilització de les noves tecnologies per millorar la vida dels usuaris. Martínez ha volgut destacar l’experiència dels darrers mesos, on s’ha treballat conjuntament amb la ciutadania, les universitats, les empreses i l’administració per definir el full de ruta que ha de guiar la següent etapa del 22@.

Un dels objectius de la Fundació BIT Habitat consisteix precisament en fomentar l’intercanvi de coneixement entre ciutats al voltant del desenvolupament d’espais urbans complexos, com ara el 22@. Barcelona i Berlín s’han emplaçat a col·laborar en el futur per avançar cap a un model urbà més inclusiu i sostenible.

 

Primera pedra del nou Quartier Heidestrasse a Berlín

El Quartier Heidestrasse és part del nou districte ‘Europa City’ – un nou i modern centre de Berlín – que s’està impulsant  a la capital alemanya i que es planteja com un barri intel·ligent connectat, amb una qualitat de vida agradable i amb un ambient vibrant i divers. Es tracta d’un gran projecte de transformació urbana de 60 hectàrees, que havia estat un dipòsit ferroviari de mercaderies.

El Quartier Heidestrasse serà un districte modern i innovador però que també incorporarà  la provada tradició berlinesa de veïnatge i coexistència en espais urbans mixtos. Cobrirà una superfície d’aprox. 8.5 ha, i serà el cor d’ ‘Europacity’.

El nou barri ha estat concebut com un espai innovador on la mobilitat apostarà per les bicicletes i vehicles elèctrics, els cotxes compartits, una aplicació d’estacionament, en una clara aposta per la sostenibilitat i la consciència ambiental.

El 2017, cinc famosos despatxos d’arquitectes van ser seleccionats com a part d’un projecte  en conjunt amb la ciutat de Berlín, per al disseny dels sis complexos d’edificis i la plaça central del barri, Quartiersplatz, així com d’altres espais oberts.

El 2023, Quartier Heidestrasse inclourà:

Dissenyat per la firma de Berlín Robertneun Architekten, l’edifici QH Core, del qual es posarà la primera pedra, es convertirà en el centre visible del QuartierHeidestrasse. Situat directament a Quartiersplatz, inclourà cafeteries, restaurants i una gran varietat d’equipaments locals.

 





Paraules clau

habitatge/ urbanisme/