Barcelona portarà el disseny inspirat en la ciutat a la Design Week Mexico 2018 : Servei de Premsa

Barcelona portarà el disseny inspirat en la ciutat a la Design Week Mexico 2018

27/09/2018

Barcelona és enguany la ciutat convidada de la Design Week Mexico 2018, una edició que celebra el seu 10è aniversari, coincidint amb la capitalitat mundial de Ciutat de Mèxic (World Design Capital Mexico 2018) i que referma el compromís municipal d’internacionalització d’aquest sector estratègic per a la ciutat que és el disseny i la innovació

El tinent d’Alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, juntament amb el president de BCD, Barcelona Centre de Disseny, Pau Herrera, han presentat avui el programa que exhibirà Barcelona a la Design Week de Mexico 2018.

El tinent d’alcaldia ha destacat “l’enorme potencialitat que té la internacionalització de les empreses catalanes a Iberoamèrica”, i ha seguit, “per això des de l’Ajuntament és central impulsar actes com la participació del sector del disseny de la ciutat a la Design Week Mexico 2018”. Pisarello ha posat en valor la rellevància per al sector del disseny d’obrir-se a nous mercats i ha assenyalat la importància “clau” d’un sector que té com a repte que “prop del 50% dels objectes que farem servir en el futur encara no han estat dissenyats”.

Per la seva banda, el president del BCD, Pau Herrera, ha remarcat també que “amb iniciatives com ‘Inspired in Barcelona’ ajudem a empreses i professionals a internacionalitzar-se” i ha destacat l’alta formació i qualitat dels dissenyadors i dissenyadores catalans i la bona reputació de Barcelona a nivell internacional en aquest sector professional.

 

Ciutat convidada a Mèxic

Del 10 al 14 d’octubre el disseny de Barcelona serà protagonista a Mèxic. Barcelona és enguany la ciutat convidada de la Design Week Mexico 2018, una edició que celebra el seu 10è aniversari, coincidint amb la capitalitat mundial de Ciutat de Mèxic (World Design Capital Mexico 2018).

Per a l’ocasió, Barcelona Centre de Disseny (BCD), amb la promoció de l’Ajuntament de Barcelona, organitzen el programa ‘Inspired in Barcelona’ que inclou diversos esdeveniments amb la participació d’empreses i dissenyadors de la ciutat. El programa inclou diversos esdeveniments amb la participació d’empreses i dissenyadors de Barcelona, entre els quals destaca l’exposició ‘Inspired in Barcelona: Elements’ a la Torre del Reloj de Polanco que mostrarà una selecció d’objectes que evoquen el caràcter mediterrani de la ciutat com la llum, els colors o l’espai públic.

‘Inspired in Barcelona’ donarà a conèixer una Barcelona que es reconeguda internacionalment per la seva creativitat, la seva arquitectura i el disseny dels seus espais urbans i comercials. Una Barcelona oberta que convida a fer vida al carrer i a gaudir d’una tradició creativa i cultural coneguda arreu, una ciutat mediterrània que dibuixa els seus espais interiors i exteriors a través del disseny.

Aquesta col·laboració entre Design Week Mexico i Barcelona Centre de Disseny, sorgeix arran de la creació de la xarxa World Design Weeks. Barcelona forma part de les setmanes mundials del disseny i ha estat convidada a les setmanes del disseny de Mèxic i també de Londres, que seran una continuïtat de la design week de Barcelona i contribuiran a enfortir el sector per a la seva internacionalització.Compartiu aquest contingut