Barcelona Activa tancarà l’any amb un increment de més d’un 30% de constitucions empresarials : Servei de Premsa

Barcelona Activa tancarà l’any amb un increment de més d’un 30% de constitucions empresarials

31/12/2018

S’han constituït 572 noves empreses i es preveu tancar l’any amb 600 constitucions, un 30% més que el 2017. El 43% de les persones promotores són dones

Els sectors de noves constitucions reflecteixen la diversitat del teixit empresarial a la ciutat: 15% comerç, 14% producció creativa, 13% serveis a les empreses, 11% Hosteleria, Oci i Turisme, 10% TIC, 10% Serveis a les Persones

El 35% de les constitucions responen ja als cinc sectors estratègics impulsats per l’Ajuntament de Barcelona: economia digital, indústria manufacturera, economia verda, indústries creatives i culturals, així com salut i ciències de la vida

Ens els últims 10 anys, s’ha donat suport a la constitució de més de 3.500 empreses

El Servei de Constitució d’Empreses de l’Oficina d’Atenció a les Empreses ha superat el nombre de constitucions d’empreses durant aquest any, 572 fins al mes de novembre, que supera les 455 empreses constituïdes en tancar l’any 2017.

Barcelona Activa, l’entitat municipal de desenvolupament local i econòmic de l’Ajuntament, preveu tancar el 2018 amb més de 600 constitucions, a través de l’Oficina d’Atenció a les Empreses, el que suposa un increment de més d’un 30% que l’any anterior.

Els sectors més representatius triats alhora d’obrir els nous negocis reflecteixen la diversitat del teixit empresarial de la ciutat: 15% comerç, 14% producció creativa, 13% serveis a les empreses, 11% Hosteleria, Oci i Turisme, 10% TIC, 10% Serveis a les Persones.

Es destaca que gairebé el 35% de les constitucions se situen en els cinc sectors estratègics definits per l’Ajuntament: economia digital, indústria manufacturera, economia verda, indústries creatives i culturals i salut i ciències de la vida.

El tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, després d’un 2017 “que va ser un any difícil per l’economia de Barcelona”, l’Ajuntament com a administració va “ajudar les empreses de Barcelona, i al 2018 hem donat suport a més de 600 empreses en sectors estratègics de l’economia”. “Acabem any amb un 30% més d’empreses constituïdes a través de l’agència municipal Barcelona Activa, i en sectors com industries creatives, cultura, salut o economia digital, i això —ha seguit Pisarello— demostra que quan l’administració intervé per ajudar el seu teixit productiu, l’economia creix i l’economia innova”.

 

Empreses impulsades per persones autònomes i dones, principalment

Pel que fa la forma jurídica d’aquestes noves creacions, en aquest organisme ha augmentat lleugerament la constitució de societats limitades en un 3%, i també s’ha incrementat un 44% la de les persones autònomes. El 43% de les persones promotores de les noves constitucions són dones (l’any 2017, era el 40% d’empreses constituïdes per dones). Aquestes dades reflecteixen la millora del posicionament de l’oferta de serveis de l’Oficina d’Atenció a les Empreses als col·lectius específics de les persones autònomes, i en particular a les dones emprenedores.

També ha valorat aquestes dades i el paper de Barcelona Activa Antonio Fernández Ecker, sotsdirector general de Suport a la PYME del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, que remarca que “l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, és una de les grans referències estatals en matèria de suport a la creació d’empreses i concretament, una referència en la utilització del sistema telemàtic de creació d’empreses, CIRCE, promoguda pel Ministeri. La seva col·laboració i suport ha estat fonamental per al desenvolupament del sistema a Catalunya, esdevenint una bona pràctica per a la resta de la xarxa de Punts d’Atenció a l’Emprenedor”.

 

Acompanyament municipal per superar les barreres

Sara Berbel, directora general de Barcelona Activa, ha destacat que “volem explicar a l’ecosistema empresarial i a la societat en general que la constitució formal d’empreses ja no és una barrera d’entrada i que comptaran amb el nostre acompanyament per a facilitar tot el procés”. En aquest sentit, l’Oficina d’Atenció a les Empreses s’erigeix com un element estabilitzador i de confiança per a les microempreses a través de la creixent adequació, durant els dos últims anys, dels seus serveis i programes per a col·lectius considerats prioritaris: les persones autònomes i les dones emprenedores.

L’Oficina d’Atenció a les Empreses s’encarrega, entre d’altres objectius, en facilitar la constitució formal d’empreses a través de la plataforma telemàtica CIRCE i el Punt d’Activació Econòmica del Ministeri, que posa en contacte tots els organismes competents, i que través de la qual les altes de persones autònomes es realitzen de forma immediata i les Societats Limitades en menys d’una setmana.

En els últims 10 anys, aquesta plataforma a través de Barcelona Activa, ha donat suport a la constitució de més de 3.500 empreses.Compartiu aquest contingut