Operatiu policial conjunt als Jardins de Sant Pau del Camp del Raval : Servei de Premsa

Operatiu policial conjunt als Jardins de Sant Pau del Camp del Raval

24/01/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

En el marc de les accions policials que des del Cos de Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana s’està realitzant al districte de Ciutat Vella per mantenir la seguretat ciutadana, aquest vespre agents dels dos cossos policials han dut a terme un dispositiu conjunt als Jardins de Sant Pau del barri del Raval, una zona on es concentren grups de persones que consumeixen substàncies estupefaents, i d’altres que acostumen a passar la nit a l’interior del parc acumulant ferralla i altres objectes.

Aquesta situació ha generat queixes veïnals i una percepció d’inseguretat a la zona la qual cosa ha comportat l’activació d’aquest dispositiu que pretén mantenir la seguretat ciutadana i garantir que el parc no es converteixi en un espai on acaben convivint persones que podrien estar vinculades amb fets delictius o faltes administratives, com a ara tinença de substàncies estupefaents o armes, o acabin convertint el parc en el seu espai habitual per dormir.

El dispositiu té dues vessants, una relacionada directament amb la seguretat ciutadana i l’altre, vinculada amb l’ocupació de l’espai públic per part de persones que pernocten en aquestes instal·lacions i que acumulen ferralla.

L’objectiu del dispositiu ha consistit en:

– identificar les persones que habitualment ocupen aquest espai per tal de determinar ordres de detenció pendents i/o possible tinença de substàncies estupefaents i armes.
– Garantir la seguretat i prevenir la comissió de fets delictius
– Prevenir activitats incíviques en base a l’ordenança de convivència ciutadana
– En el cas d’identificació de Menors Acompanyats, els agents han iniciat els tràmits per contactar amb la DGAIA amb l’objectiu que es facin càrrec de la protecció del menor.

Aquest tipus de dispositiu es mantindrà de forma periòdica, tant en la vessant de la seguretat ciutadana, com en la vessant relacionada amb l’ordenança de convivència ciutadana.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/