L’Ajuntament remunicipalitza el Centre d’Informació i Recursos per a Dones, servei estratègic per a la implementació de la transversalitat de gènere a la ciutat : Servei de Premsa

L’Ajuntament remunicipalitza el Centre d’Informació i Recursos per a Dones, servei estratègic per a la implementació de la transversalitat de gènere a la ciutat

28/01/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La remunicipalització del Centre d’Informació i Recursos per a Dones, juntament amb la del Servei d’informació i el d’atenció i acollida per a dones, ha suposat la recuperació de la gestió directa dels serveis municipals d’atenció a les dones, de lluita contra la violència masclista i per al desenvolupament de l’estratègia de transversalitat de gènere municipal.

Es subroguen el total de les nou treballadors i treballadores del servei que passen a formar part de la plantilla municipal.

L’Ajuntament de Barcelona ha remunicipalitzat el Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD), un servei municipal essencial per a la implementació de la transversalitat de gènere a l’organització municipal i encarregada de desenvolupar accions formatives amb perspectiva de gènere dins l’Ajuntament però també per a les entitats i empreses de la ciutat i la ciutadania en general. Amb aquesta remunicipalització es subroguen les nou treballadores del servei que passaran a formar part de la plantilla municipal.

La remuncipalització del CIRD, juntament amb la dels Punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD) i el Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), que es van produir l’any 2017, l’Ajuntament recupera la gestió directa dels principals serveis d’atenció a les dones, de lluita contra la violència masclista i pel foment de la transversalitat de gènere.

Aquesta remuncipalització significa un pas endavant per fomentar els serveis de transversalitat de gènere, que faciliten eines tècniques per implementar polítiques de transversalitat de gènere en el marc de l’Ajuntament de Barcelona, en les diferents àrees, sectors i també als departaments dels districtes. A més, també permetrà seguir avançant en el disseny i posada en marxa de diferents accions formatives per incorporar la perspectiva de gènere en les estructures i activitat d’empreses i entitats en coordinació amb aquelles àrees municipals encarregades de donar suport a empreses i professionals.

Per tant, els destinataris i destinatàries del servei seran:

La remunicipalització del Centre d’Informació i Recursos per a Dones se suma a les altres que l’Ajuntament ha fet des de 2015. Algunes  de l’àmbit de l’educació i la salut per garantir el servei bàsic i universal, com per exemple la gestió de tres escoles bressol o l’atenció sanitària a domicili en cap de setmana i festius. Però també serveis d’altres àmbits com són les oficines d’atenció a l’habitatge, betevé, el servei de manteniment i poda de l’arbrat viari i el servei de control de plagues de coloms. D’altra banda, també s’ha fet una aposta per crear nova gestió pública de serveis, com és el cas de Barcelona Energia. A més, en els últims quatre anys, 110 contractes que comportaven l’externalització de 200 persones, han passat a ser de gestió directa municipal i han suposat una reducció del 13% del nombre de contractes externalitzats.





Paraules clau

dones/ municipalització/ serveis dones/