L’Ajuntament elabora el primer mapa d’accions en prevenció en l’àmbit de la seguretat de Barcelona : Servei de Premsa

L’Ajuntament elabora el primer mapa d’accions en prevenció en l’àmbit de la seguretat de Barcelona

29/01/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Són més de 500 projectes, serveis o recursos d’iniciativa pública o privada, que s’han recollit en un web des d’on es podrà consultar l’abast territorial de l’actuació o la població a qui s’adrecen

Les accions de prevenció permeten intervenir precoçment per minvar o conduir positivament els conflictes que són a la base d’agressions contra les persones o els béns, o de la percepció d’inseguretat

La Direcció de Serveis de Prevenció de l’Àrea de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona ha presentat avui el primer mapa d’accions en prevenció de la ciutat de Barcelona, una eina de consulta que recull més de 500 projectes, serveis o recursos d’iniciativa pública o privada que es realitzen a la ciutat, i que permeten reduir les causes i els factors que poden generar problemes d’inseguretat.

Les accions de prevenció permeten intervenir precoçment per minvar o conduir positivament els conflictes que són a la base d’agressions contra les persones o els béns, o de la percepció d’inseguretat.

La iniciativa s’ha presentat avui en una jornada que s’ha celebrat aquesta tarda al Pati Llimona, organitzada per la mateixa direcció, on ha participat el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens. El comissionat ha recordat la importància de la tasca de tots els professionals de l’àmbit de la prevenció en la orientació de les polítiques públiques de seguretat i la seva necessària “mirada d’expertesa” sobre les problemàtiques socials i de seguretat de la ciutat. Al seu parer, l’àrea de prevenció “sempre ha de complementar les polítiques de seguretat i d’acció comunitària” de la ciutat.

En aquest mapa es recullen les accions en diferents àrees d’intervenció (població en risc d’exclusió social, conflictes de convivència en l’espai públic, violències, conductes predelictives, etc.) i eines d’intervenció diverses (educació i formació, acció comunitària, salut, esport, etc.). A més, aquesta eina interactiva permet conèixer l’abast territorial de l’actuació (ciutat, districte o barri) o la població a qui s’adreça principalment. Possibilita, així mateix, contactar amb la unitat o entitat responsable de l’actuació.

El mapa permet conèixer l’abast i orientació de la prevenció a la ciutat, i és un punt de partida fonamental per identificar necessitats d’intervenció en la matèria –problemàtiques o poblacions no cobertes– per avaluar les existents, i per definir estratègies i accions coproduïdes entre els diferents actors de prevenció.

L’eina s’ha presentat avui en una jornada al Pati Llimona on han participat una representació dels actors que integren el mapa, i on s’ha reflexionat també sobre la situació de la prevenció a la ciutat i les possibles estratègies de millora.

 

http://ajuntament.barcelona.cat/prevencio/es/directori-accions-prevencio





Paraules clau

prevenció/ seguretat/