Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana detenen un traficant de cocaïna que actuava al districte de Nou Barris : Servei de Premsa

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana detenen un traficant de cocaïna que actuava al districte de Nou Barris

03/02/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La col·laboració veïnal i la ràpida actuació de la Policia de Proximitat va permetre aturar l’activitat delictiva del detingut que feia unes setmanes s’havia instal·lat al barri

Un dispositiu policial va permetre la seva detenció i entrada al domicili on es van localitzar 120 dosis de cocaïna, estris per manipular la droga més de 6.500 euros

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Nou Barris conjuntament amb efectius de la Guardia Urbana de Barcelona han detingut un home de 43 anys d’edat i nacionalitat dominicana com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública en la vessant de tràfic de drogues. L’home responsable de la distribució de cocaïna al barri de Ciutat Meridiana.

La detenció ha estat possible a partir del treball realitzat per agents de proximitat dels dos cossos policials que van detectar una afluència notable de persones d’aspecte cocaïnòman al barri que regentaven una zona concreta del barri prop de la Plaça Roja de Barcelona.

Amb l’objectiu d’evitar que es consolidin punts de venda de drogues en el barri i evitar el tràfic de persones que es desplacen per comprar substàncies estupefaents, els dos cossos policials van posar en marxa dispositius preventius amb l’objectiu d’identificar persones que adquirien la droga per a consumir-la.

La investigació policial va permetre identificar al màxim responsable d’aquest punt de venda i constatar que la venda la realitzava al carrer, la qual cosa generava entre els veïns de la zona una percepció d’inseguretat. Quan els compradors contactaven amb ell prèviament, quedava amb ells prop del seu domicili per recollir la droga i distribuir-la al mateix carrer.

La matinada de dimarts 29 de gener agents de la Guardia Urbana van poder de tenir l’investigat quan estava venent la droga. Un cop detingut, el Jutjat d’Instrucció número 4 de Barcelona en funcions de guardia va autoritzar l’ entrada i registre al seu domicili.

El resultat de l’entrada i registre va permetre localitzar més de 130 grams de cocaïna distribuïts en 120 petites bossetes preparades per a la seva distribució i dues pedres rocoses de cocaïna i que pesaven més de 70 grams, que es podrien haver convertir en unes 150 dosis més. A més, la intervenció policial va permetre comissar de l’interior del domicili estris destinats a la distribució i venda d’aquesta droga i uns 6.500 euros en efectiu.

El detingut va passar a disposició judicial divendres 1 de febrer i va quedar en llibertat.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/