La Guàrdia Urbana localitza en sis mesos més de 2.200 vehicles robats o requerits per la policia a través de les càmeres dels cotxes patrulla : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana localitza en sis mesos més de 2.200 vehicles robats o requerits per la policia a través de les càmeres dels cotxes patrulla

03/02/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El sistema de reconeixement automàtic de plaques de matrícula instal·lat aquest estiu passat als nous vehicles de la policia municipal ha fet unes 695.000 lectures entre juny i desembre de 2018

La Guàrdia Urbana ha aconseguit, en sis mesos, localitzar un total de 1.449 vehicles denunciats com a sostrets mitjançant el nou sistema de reconeixement automàtic de plaques de matrícula que es va instal·lar als nous vehicles patrulla de la policia municipal que es van incorporar a la flota municipal al juny passat.

Aquest sistema també ha pogut localitzar un total de 221 vehicles sobre els que hi havia algun requeriment policial i 617 dels quals en constava decretat un precinte, i que es trobaven circulant. En total, des que es va instal·lar aquest mecanisme, els vehicles de la Guàrdia Urbana han pogut fer la lectura d’un total de 695.000 matrícules.

El nou sistema es va instal·lar en una desena del centenar de nous cotxes patrulla que van començar a circular al juny passat pels carrers de Barcelona i consisteix en un sistema informàtic connectat a dos lectors al pont de llums del vehicle, un a cada costat del vehicle, fix i orientat cap al terra, que permet reconèixer els caràcters alfanumèrics de les matrícules dels vehicles.

D’aquesta manera, un cotxe patrulla pot fer la lectura de matrícules dels vehicles que es troben tan als carrils de circulació com d’estacionament de la dreta i de l’esquerra del carrer. Aquests lectors són capaços de llegir unes 40 imatges per segon i com que incorporen infrarojos, ho poden fer també a la nit, a l’ombra, als túnels i als aparcaments, per exemple.

El sistema de reconeixement i lectura de matrícules està totalment automatitzat, de manera que els agents que es troben dins la patrulla no han de fer cap acció per tal que funcioni. Els llistats de matrícules de vehicles d’interès policial es carreguen i s’actualitzen de forma automàtica a l’ordinador que porta el vehicle a bord. Quan les càmeres detecten una matrícula que està inserida dins de la base de dades de l’ordinador, aquest fa un avís a través de la pantalla.

Les matrícules que es troben dins d’aquesta base de dades corresponen a:

– Vehicles embargats o precintats per l’Institut Municipal d’Hisenda (IMH), i que s’actualitzen una vegada al mes
– Vehicles d’interès policial, que s’actualitzen cada 24 hores
– Vehicles reclamats per robatori, que s’actualitzen cada 24 hores.
– Aquelles matrícules que la patrulla introdueixi de forma manual al sistema.

Alhora, s’està treballant diferents organismes responsables per tal d’incorporar llistats automatitzats de les matrícules de vehicles que no tinguin assegurança de responsabilitat civil obligatòria, no hagin passat la inspecció tècnica de vehicles en el termini establert, tinguin una ordre de recerca i precinte de la Direcció General de Trànsit o d’altres incidències d’administracions com la Seguretat Social, Hisenda, etc. A més a més, properament, també s’incorporarà la detecció de vehicles segons la classificació ambiental de la DGT (etiquetes ambientals).





Paraules clau

prevenció/ seguretat/