Afectacions mobilitat durant la manifestació de dissabte : Servei de Premsa

Afectacions mobilitat durant la manifestació de dissabte

15/02/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest dissabte, 16 de febrer, tindrà lloc la manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana,  Òmnium i amb el suport d’entitats polítiques i socials.

Està previst que el recorregut s’iniciï a les 17:00 hores a la Plaça Espanya i que avanci per Gran Via de les Corts Catalanes fins arribar a Plaça Universitat, on estan previstos els parlaments.

La Guàrdia Urbana de Barcelona durà a terme les actuacions i els desviaments que es precisin, en funció de l’afluència ciutadana, assegurant en tot moment el pas dels vehicles d’emergència al llarg de la manifestació. A mesura que els assistents avancin en el recorregut s’anirà obrint el pas de vehicles.

A partir de les 10:00 hores es tallarà el transit  de Gran Via de les Corts Catalanes (calçada central) – Aribau i es deixaran lliures ambdues calçades laterals de Gran Via de les Corts Catalanes, desviant-se el trànsit per Aribau.

A partir de les 16.00 hores quedarà tallat el trànsit en tot el recorregut de la manifestació i també a l’Avinguda Maria Reina Cristina; Plaça Drassanes (no es permetrà l’accés a la calçada Besòs de l’av. Paral·lel); Avinguda Paral·lel (calçades ascendent / descendent) impedint l’accés de la circulació a les vies ascendents, desviant els vehicles cap a la pl. Drassanes.

 

Transport Públic

L’Ajuntament recomana l’ús del transport públic, especialment el metro, en els desplaçaments que es realitzin per accedir a la zona de la Gran Via, ja que el trànsit en superfície estarà restringit.

En cas de gran afluència de passatge al metro, s’ordenaran els fluxos i s’adoptaran, si és necessari, accions de regulació (talls intermitents, realització dels enllaços per l’exterior, etc.) per evitar situacions de risc en vestíbuls i andanes. En aquest cas, caldrà seguir en tot moment les indicacions que doni el personal de Metro, que estarà en contacte amb les autoritats de seguretat pública. Dissabte el metro funciona tota la nit.

Les alteracions de recorregut seran severes en 35 línies d’autobusos. Entre les 16 i les 22 hores aproximadament es produiran desviaments i limitacions de recorregut per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l’àmbit d’afectació en les línies regulars següents: D20, D40, D50, H10, H12, H14, H16, V5, V7, V9, V11, V13, V15, 7, 13, 21, 24, 27, 46, 52, 54, 55, 59, 63, 65, 67, 78, 79, 91, 106, 115, 120, 121, 150 i el bus que substitueix el funicular de Montjuïc.

Com és habitual, el web de TMB i l’aplicació TMB App informaran de manera automàtica de les possibles alteracions en la circulació del metro a través del semàfor d’estat del servei i també s’actualitzarà la informació a l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.





Paraules clau

manifestació/ mobilitat/ prevenció/ seguretat/