Desmantellat al barri del Turó de la Peira de Barcelona un pis ocupat il·legalment des d’on es distribuïa cocaïna i èxtasi : Servei de Premsa

Desmantellat al barri del Turó de la Peira de Barcelona un pis ocupat il·legalment des d’on es distribuïa cocaïna i èxtasi

15/03/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Un dispositiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona acaba amb la detenció de dos  dels responsables del negoci i la intervenció de diferents substàncies estupefaents

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Nou Baris i de la Guàrdia Urbana de Barcelona de la Unitat Territorial de Nou Barris han desmantellat un pis ocupat il·legalment al barri del Turó de la Peira, al districte de Nou Barris de Barcelona, que s’utilitzava com a punt de distribució de drogues, principalment cocaïna, crack, èxtasi i haixix.

La investigació es va iniciar fa cinc mesos quan es va tenir coneixement que des d’un pis s’estaria distribuint substàncies estupefaents, la qual cosa comportava que hi havia un gran volum de persones d’aspecte toxicòman que hi accedien per comprar i consumir les drogues.

Agents dels dos cossos policials van iniciar un dispositiu per recollir més dades relacionades amb el pis investigat. En el marc d’aquestes vigilàncies es va poder recollir el testimoni d’un home que va explicar que a l’interior del pis es venia crack i que havia arribat a veure menors a l’interior que també consumien.

El mes de novembre passat, es va produir un intent de desnonament judicial d’aquest pis, motiu pel qual els invetigats van abandonar-lo i el pis es va tornar a ocupar per una parella que no va continuar amb l’activitat de venda de droga.

A partir del mes de gener es va constatar que els investigats haurien ocupat il·legalment un nou pis des d’on continuaven la venda de substàncies estupefaents i, en alguns casos es permetia que els clients utilitzessin una habitació per consumir les substàncies.

Amb tota la informació recopilada, els investigadors van realitzar una entrada i registre judicial el passat 13 de març. A l’interior del domicili es va localitzar un home, de nacionalitat dominicana i responsable de la gestió de la venda de droga, que en adonar-se de la presència policial, va desfer-se d’algunes substàncies estupefaents i les va llençar al lavabo. L’home va ser detingut i dos dies després es va detenir una segona persona relacionada amb els fets.

A l’interior del pis també es van localitzar nou persones que estaven consumint crack i haixix. També es van localitzar més de 300 grams de substàncies estupefaents preparades amb dosis individuals i es van intervenir dues armes de foc, una d’elles simulades.

Durant la investigació també es van fer quatre actuacions relacionades que van acabar amb detinguts que intentaven ocupar immobles per establir un punt de venda.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions d’altres investigats sobre els quals s’ha dictat una ordre policial de detenció.

Un cop constatat que en el pis ocupat no hi vivia ningú, es va lliurar l’immoble al seu legítim propietari.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/