La nova Escola de Mitjans Audiovisuals obre portes a veïns i veïnes abans que comenci la matriculació el 29 de maig : Servei de Premsa

La nova Escola de Mitjans Audiovisuals obre portes a veïns i veïnes abans que comenci la matriculació el 29 de maig

18/05/2019

L’EMAV passarà a tenir 5.460 m2 de superfície útil, cosa que permetrà ampliar l’oferta d’estudis en el camp audiovisual, espais de coworking o cursos d’especialització

El centre comptarà amb una sala d’actes dissenyada de tal manera que pugui ser utilitzada també per les entitats del barri i pel districte de Sants-Montjuïc.

La nova Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV), de titularitat municipal i gestionada pel Consorci d’Educació de Barcelona, ha obert portes avui per ensenyar per primera vegada les seves instal·lacions als veïns i veïnes de La Bordeta.

 

 

El nou edifici de l’EMAV, de 5.460m2, entrarà en funcionament al mes de setembre. El període de matriculació començarà el proper 29 de maig i s’allargarà fins el 5 de juny. En els propers dies es faran sessions informatives al mateix recinte adreçades específicament als futurs alumnes.

L’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV), amb 49 anys d’història, es traslladarà el proper curs de l’actual ubicació de Via Laietana al recinte de Can Batlló, al barri de la Bordeta del districte de Sants-Montjuïc. El consistori ha fet una inversió de 12.9 milions d’euros per a la rehabilitació de les naus. Un cop acabada l’obra civil, en les properes setmanes començarà a instal·lar-se la dotació audiovisual per tal que l’equip docent i PAS pugui traslladar-se a l’estiu.

El centre passarà a ocupar el Bloc 7 de l’antiga fàbrica de Can Batlló. Serà el primer bloc del recinte que acabi la seva rehabilitació i permetrà ampliar tant l’espai dedicat a les activitats que l’EMAV duu a terme actualment, com el nombre d’alumnes i el nombre i tipologia d’activitats que s’ofereixi. La voluntat és que al llarg del proper curs 2019-2020, i un cop passats els primers mesos d’adaptació al nou edifici, es comencin a oferir altres continguts com espais de coworking, activitats amb exalumnes, cursos d’especialització o nous itineraris dins el camp audiovisual.

Així, el programa funcional elaborat per l’EMAV parteix d’una superfície estimada de 5.460 m2 i està dimensionat per acollir fins a 600 alumnes. Des de 1970, l’EMAV –de titularitat municipal- ofereix cicles formatius de formació professional específica de grau superior del camp audiovisual. Actualment hi estudien 425 alumnes, i des de la seva creació, 12.000 professionals de la indústria han sortit de les seves aules.

La intervenció en aquest edifici de grans naus parteix de la voluntat de preservar i emfatitzar els trets tipològics de l’arquitectura industrial existent: ordre, repetició i simplicitat estructural. La solució adoptada, així doncs, es fa ressò d’aquests trets. En aquesta línia, la reforma del bloc 7 de Can Batlló ha buscat mantenir els valors històrics i arquitectònics del l’edifici, potenciant els elements originals de la façana i mantenint el gran espai interior que dota l’estructura de columnes de fosa, voltes i encavallades de fusta.

 

Plantes de l’edifici

El centre compta amb un gran espai central amb alçada de dos nivells que permet allotjar la major part d’espais per a aules i administració. A la planta baixa, es troba la recepció, aules de teòrica i d’informàtica, mediateca, zona d’edició i magatzem. A la part de la segona alçada hi ha la secretaria, el despatx de direcció, l’aula del professorat i les sales de reunions. A la planta baixa també s’hi ubica la mediateca i les zones de treball. En el calaix central s’ubiquen tres escales i un munta-persones per donar accés al seu nivell superior, on es centra la part més administrativa de l’escola i on les exigències d’ús són més baixes.

En planta primera s’ubica la sala d’actes –amb capacitat per a 288 persones-, el foyer de la sala d’actes, un estudi de fotografia, un plató de televisió, sales d’edició, una sala de maquillatge i vestuari, i locutoris de ràdio. La sala d’actes està dissenyada de tal manera que pugui ser utilitzada també per les entitats del barri i pel districte de Sants-Montjuïc.

 

Façanes, coberta i instal·lacions

La façana ha recuperat l’estat original, amb tots els elements deteriorats i/o trencats per intervencions posteriors a la construcció inicial. La coberta també presenta un treball ornamental amb planxes de zinc per oferir una nova imatge renovada al seu passat industrial.

La incorporació de plaques fotovoltaiques integrades al cos de serveis permet la producció d’energia sostenible. Els sistemes d’instal·lacions plantejades obeeixen a les exigències actuals de sostenibilitat i ecoeficiència, amb equips de tecnologia d’aerogeneració pel clima de fred i calor de l’edifici, així com sistemes amb tecnologia LED per a la il·luminació.

Finalment, a la façana de Gran Via s’ha creat un talús enjardinat per tal de ressaltar la visió de la façana recuperada.



Compartiu aquest contingut