Barcelona i Lió comparteixen experiències per la millora de la seguretat urbana : Servei de Premsa

Barcelona i Lió comparteixen experiències per la millora de la seguretat urbana

13/06/2019

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Gerència de Seguretat i Prevenció, porta a terme,  conjuntament amb l’Ajuntament de Lió, el projecte Secur’Cities amb l’objectiu principal de garantir la seguretat en espais que acullen esdeveniments o grans concentracions de persones  en front de possibles amenaces, principalment, atacs terroristes.

Aquest projecte europeu està finançat a través del fons Internal Security Found Police (ISPF), creat per la Comissió Europea, i que dona suport a les ciutats que reforcen la seva seguretat, reconeixent el paper de les autoritats locals a l’hora de fer polítiques de prevenció i protecció davant de l’amenaça terrorista.

Secur’Cities es va iniciar el passat mes de gener i té una durada de tres anys. El pressupost total és de 2.884.753 euros, el 90% subvencionat pel fons europeu, permetrà donar resposta a algunes de les necessitats de millora de la prevenció i resposta davant d’incidents amb múltiples víctimes que el consistori va detectar arran dels atemptats terroristes del 17 d’agost de 2017.

La delegació de l’Ajuntament de  Lió, acompanyats per tècnics de la Gerència de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona i altres tècnics municipals, han visitat la ciutat amb l’objectiu d’intercanviar metodologies, bones pràctiques, i conèixer el màxim possible les característiques de Barcelona, per tal d’adaptar el projecte a les realitats i necessitats, així com enriquir-ne el disseny i la implementació.

Secur’Cities s’estructura en tres eixos de treball:

1- Facilitar la realització d’esdeveniments a l’espai públic de forma segura amb l’objectiu de millorar la seva seguretat.

En el cas de Barcelona es realitzaran dues actuacions principals:

2- La modernització del sistema de videovigilància en l’àmbit de la seguretat urbana, per garantir una detecció ràpida d’incidents, i la identificació àgil de persones, objectes o vehicles que puguin representar un risc per a la seguretat. En concret, el projecte permetrà passar del sistema analògic actual a un sistema digital en les 24 càmeres de seguretat, desenvolupar programari d’anàlisi d’imatges i detecció automàtica d’anomalies i riscos, incorporar càmeres de lectura automàtica de matrícula als cotxes patrulla de la Guàrdia Urbana i millorar la consulta amb bases de dades policials.

3- Intercanviar experiències i compartir les bones pràctiques a nivell europeu.Compartiu aquest contingut