La desfilada de Roquetes incorpora el bricolatge a les activitats de costura i cuina : Servei de Premsa

La desfilada de Roquetes incorpora el bricolatge a les activitats de costura i cuina

13/06/2019

La mostra, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, ara es dirà Roquetes Fashion & Wood & Food Week i inclou activitats de costura, cuina i, com a novetat, bricolatge

Accions com aquestes van ser creades per impulsar l’ocupabilitat de les persones participants i contribuir a la millora de la qualitat de vida dels barris

Un any més, empreses i comerços de moda i del tèxtil, com Gratacós, Mango, Rosa Clarà i Crepis, hi participen, amb la col•laboració del veïnat, qui llueix els vestits durant la desfilada

Compta amb el suport de Barcelona Activa des de fa vuit anys, i de Treball als barris i el Districte de Nou Barris, tant en el projecte com en la logística i l’organització de la desfilada

L’acció s’emmarca en el projecte “Fer Més amb Menys”, impulsat per la Plataforma d’entitats de Roquetes, cofinançat pel Pla de Barris de Roquetes, a través de la subvenció Impulsem el que fas

En el marc de la festa major de Roquetes, el proper dissabte 15 de juny a les 19h tindrà lloc la Roquetes Fashion & Wood & Food Week, a la Plaça de Les Roquetes. Fins ara, l’esdeveniment tenia un enfocament només en costura i en cuina, i aquest any s’ha ampliat incorporant l’àmbit del bricolatge.

La desfilada té un fort lligam amb el veïnat de Nou Barris, amb la col•laboració d’entitats i comerços, i empreses de moda i del tèxtil, com Gratacós, Mango, Rosa Clarà i Crepis. Per la seva banda, les persones participants treballen durant tot l’any en aquesta desfilada, on participen veïns i veïnes exposant els vestits i models, i amb totes les activitats que incorpora l’esdeveniment. Les persones aprenents de costura preparen els vestits, aprenents de cuina, el càtering, i els nous de bricolatge s’encarreguen de l’escenari i la logística de l’esdeveniment.

Aquest esdeveniment s’emmarca en el projecte “Fer Més amb Menys”, impulsat per la Plataforma d’entitats de Roquetes, que va néixer amb la necessitat de transformar socialment el barri, contribuir a la millora de la qualitat de vida del veïnat, lluitar contra l’aïllament que va ocasionar la crisi i potenciar l’ocupabilitat de les seves participants. Es concreta en tres projectes: un de formació en cuina saludable, un de costura i un de bricolatge. El de costura està cofinançat pel Pla de Barris de Roquetes a través de la subvenció pública Impulsem el que fas.

 

13 comerços, 4 empreses i 5 entitats

Barcelona Activa, Treball als Barris i el Districte de Nou Barris participen en donar suport en el projecte i en l’organització de la desfilada. Aquest 2019 ja són 13 comerços de barri, quatre empreses i cinc entitats del territori que hi participen. S’han incorporat, a totes les col•laboracions de l’Associació de Comerciants, el projecte de repartiment de les compres del mercat a domicili, de La Perifèrica Nou Barris, la de la Fundació del Molí del Puig Verd, a través de donacions de teles, i la dels comerç Mini Zoo El Capricho.Compartiu aquest contingut