Barcelona Activa premia la construcció sostenible en la quarta edició del Cleantech Camp : Servei de Premsa

Barcelona Activa premia la construcció sostenible en la quarta edició del Cleantech Camp

21/06/2019

El programa, conjuntament fet amb InnoEnerggy, Naturgy, Enagás i CEiiA, guardona blocs de formigó amb un 60% menys d’emissions de CO2

Barcelona Activa premia la construcció sostenible en la quarta edició del Cleantech Camp, un programa d’acceleració destinat a validar i testar projectes innovadors en el sector de les energies netes, on hi participen també InnoEnergy, Naturgy, Enagás i CEiiA.

El primer premi, amb 20.000 euros, s’ha lliurat a Eco2blocks, una startup portuguesa que desenvolupa i produeix materials de construcció totalment reciclables amb un 60% menys d’emissiions de CO2 i un cicle de producció 10 vegades més ràpid, que presenta uns costos un 50% per sota dels materials tradicionals. El segon premi, amb 10.000 euros, ha estat per VEnvirotech, un projecte espanyol dedicat a produir bioplàstics completament biodegradables, que utilitza com a matèria prima qualsevol residu orgànic. El darrer premi, amb 5.000 euros, l’ha rebut Pavnext, un projecte també portuguès, que desenvolupa paviments per a ciutats capaces de produir energia cinètica al pas de vehicles, aconseguint la reducció de la velocitat, a la vegada que una energia elèctrica neta.

Com a component innovador d’aquest 2019, s’analitzaran la implantació dels pilots cofinançats per InnoEnergy i desenvolupats juntament amb Naturgy i Enagás, si bé els projectes estaran subjectes al seu potencial i a l’àmbit de regulació i tècnic intern de cadascuna de les organitzacions.

Per exemple, Naturgy, ha seleccionat IM Efficiency, un projecte per provar els panels solars en els vehicles de l’empresa que té la intenció d’obrir mercat al sud d’Europa. A més, han seleccionat a Aneo, un altre pilot desenvolupat amb energia pròpia per preveure errors i oferir un diagnòstic precís de l’estat de salut de les turbines eòliques.

Per la seva banda, Enagás, a través d’Enagás Emprende, s’ha decantat pel projecte Tresoil, d’un emprenedor australià que es desplaçarà a Espanya per iniciar el seu negoci. El pilot consistirà en la realització d’un pla econòmic i de viabilitat per instal·lar una planta de gestió de residus a Espanya utilitzant tecnologia d’última generació.

 

Programa consolidat que promou la innovació oberta

Des del segon trimestre d’aquest any, han estat seleccionats un total de 14 projectes entre 70 procedents de diferents punts de la geografia espanyola, Hongria, Romania, Holanda, França i Portugal. Els projectes han fet el programa formatiu itinerant que ha tingut lloc a l’agència municipal Barcelona Activa, l’InnoHub de Naturgy, Enagás FAB i Enagás Venture Center de Madrid, i en les instal·lacions de CEiiA a Oporto. Durant un mes han portat a terme sessions de formació, de capacitació, tallers especialitzats per al desenvolupament dels projectes o trobades de networking, facilitades per diferents professionals experts.

Cleanteach Camp ha potenciat especialment aquest any la Innovació oberta entre les empreses impulsores del programa i les startups participants, per promoure un ecosistema d’intercanvi de coneixements del qual en surten beneficiades les grans companyies, especialment interessades en idees disruptives que poden ser comercialitzades, com els projectes emergents.

El programa Cleantech Camp celebrarà en el 2020 la seva cinquena edició que pretén potenciar la innovació en bateries i en mobilitat sostenible.

 

 Compartiu aquest contingut