El disseny inspirat a Barcelona torna a la London Design Fair : Servei de Premsa

El disseny inspirat a Barcelona torna a la London Design Fair

15/09/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona Centre de Disseny i l’Ajuntament de Barcelona presenten ‘Inspired in Barcelona: The Path of Creativity’

L’acció té com a objectiu potenciar la imatge del disseny de la ciutat i oferir visibilitat al teixit empresarial del sector

Del 19 al 22 de setembre, Barcelona participa per segon any consecutiu a la London Design Fair, una de les fires més importants dins del London Design Festival. Sota la marca Inspired in Barcelona®, Barcelona Centre de Disseny presenta ‘Inspired in Barcelona: the Path of Creativity’ amb una selecció de marques que s’inspiren en els valors, l’excel•lència i l’estil de vida de Barcelona. Una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Barcelona i compta amb la col•laboració d’ACCIÓ

Un total de 8 empreses mostraran a la capital britànica la singularitat i autenticitat del disseny barceloní amb els seus productes de mobiliari, il•luminació, tèxtil i interiors: Aparentment, Barcelona Rugs, Gárate Hausmann, Hobby Flower, Il•lacions Design Gallery, Mikmax Barcelona, TUNDS i Varlet.

 

 

 

L’acció s’ha presentat en un acte amb les empreses i el regidor de Turisme i Industries creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé. El regidor ha subratllat “la importància que tenen les accions de promoció internacional per donar visibilitat al teixit empresarial del sector i, per això, des de l’Ajuntament tenim la voluntat de multiplicar-les. Hem de ser capaços entre tots de donar-li a aquest sector el reconeixement social que es mereix”.

Des de BCD, la seva directora general, Isabel Roig, ha afirmat que “tornem a apostar per Londres que rep molts visitants durant el London Design Festival, i incrementem el nombre d’empreses expositores de l’edició actual. La internacionalització és una aposta estratègica de BCD i, per això, vam crear el programa Inspired in Barcelona®, per promoure el talent creatiu inspirat a Barcelona i portar-lo arreu”.

Inspired a Barcelona® ha estat present amb diferents mostres en esdeveniments internacionals de renom com els de Nova York, Mèxic, Milà i Londres.

 

Exposició

Entre les peces que es podran trobar hi ha taules de materials nobles com el marbre dissenyades per l’empresa Aparentment; una selecció de catifes fetes a mà i de disseny únic de Barcelona Rugs, jardineres de Hobby Flower; objectes o peces d’enllumenat d’Il•lacions (la primera Galeria de Disseny de Barcelona); tèxtil per a la llar de la mà de Mikmax Barcelona; la revisió de la icònica làmpada de Coderch feta per TUNDS; o la solució ideada per Varlet per deixar les bosses en els espais comercials o de restauració.

El concepte de l’estand ha estat dissenyat per l’estudi d’interiorisme Gárate-Hausmann i s’inspira en un fil conductor que indica el camí per no perdre’s per la lectura dels objectes. Una instal•lació visual amb un color viu que pretén impactar i captar l’atenció del visitant creant una unió entre tots els dissenys, cadascun amb un discurs personal però amb un punt en comú: disseny fet i ideat a Barcelona. La gràfica ha estat ideada per l’estudi de disseny Atipus.

Pots consultar més informació al web: www.inspiredinbarcelona.com





Paraules clau

Disseny/