Aprovat l’últim tràmit per assumir la gestió del Port Olímpic durant 30 anys : Servei de Premsa

Aprovat l’últim tràmit per assumir la gestió del Port Olímpic durant 30 anys

30/09/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El ple dona llum verda per unanimitat les modificacions a incloure en el conveni de delegació entre l’Ajuntament i la Generalitat per tal que es faci el traspàs de competències i el consistori se’n faci càrrec d’una vegada per totes

El Govern municipal desenvoluparà el pla director dissenyat el mandat passat per capgirar els usos de l’espai, ara vinculats a l’oci nocturn, i omplir-lo d’activitats familiars i veïnals, esportives i d’economia verda lligada a l’activitat nàutica

Llum verda a l’últim tràmit per fer efectiva la delegació per part de la Generalitat de Catalunya de la gestió del Port Olímpic a l’Ajuntament de Barcelona per un període de trenta anys. El Plenari del Consell Municipal ha aprovat per unanimitat les modificacions a incloure en el conveni de delegació perquè el traspàs sigui una realitat d’una vegada per totes. Amb aquest darrer pas, ara només queda que la Generalitat doni el seu vistiplau final al document perquè entri en vigor.

El regidor de Presidència i Pla de Barris, Jordi Martí, ha explicat durant el debat del ple que l’acord permetrà fer del Port Olímpic un espai “més pacificat, millorar la connectivitat amb l’entorn, incrementar l’activitat veïnal i canviar els usos d’oci nocturn per usos nàutics i de divulgació de la cultura del mar”.

Així doncs, el consistori assumirà les competències per a la gestió directa del Port Olímpic de Barcelona per un termini de 30 anys, a comptar des del 30 d’abril de 2020, un període que serà prorrogable.

En data 2 de desembre de 2016, atesa la voluntat d’ambdues institucions de cercar la fórmula jurídica que permetés que l’Ajuntament de Barcelona assumís la gestió pública directa del port per la singularitat i la rellevància que suposa per a la ciutat, van formalitzar un protocol de col·laboració per a la gestió directa mitjançant la delegació de les competències del Port Olímpic de la ciutat per part del govern municipal.

En virtut d’aquest protocol, la Generalitat de Catalunya ja va expressar la voluntat de delegar a l’Ajuntament de Barcelona les competències relacionades amb la gestió del Port Olímpic d’aquesta ciutat. Ara, per fer-ho possible la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han acordat introduir modificacions al conveni per tal que una part dels beneficis que pot generar la gestió del Port Olímpic siguin posats a disposició de la Generalitat per ser destinats a inversions en el sistema portuari de Catalunya.

Un cop la Generalitat aprovi el tràmit restant i tanqui definitivament el procés, el consistori ja disposarà plenament de les competències de gestió de l’àmbit, en el qual té previst desplegar el Pla Director Estratègic del Port Olímpic elaborat en el mandat passat. El document dibuixa el full de ruta per transformar l’àmbit en un autèntic espai ciutadà dedicat al mar que en recuperi l’ús veïnal i s’integri a la ciutat. Tot plegat, amb una aposta clara pels usos nàutics i la divulgació del mar.





Paraules clau

Port Olímpic/