Sessió de retorn sobre la pacificació dels carrers Muntanya i Eterna Memòria

27/01/2022 - 09:30 h

Dijous 10 de febrer tindrà lloc la 2a jornada de les sessions partcipatives que s'han organitzat amb l'objectiu d'incorporar les aportacions veïnals a l'avantprojecte de reurbanització d'aquest entorn del Camp de l’Arpa del Clot

El Districte de Sant Martí ha dut a terme unes sessions participatives amb el veïnat i les entitats del Camp de l’Arpa del Clot per tractar la reurbanització dels carrers Muntanya (de Mallorca a Coll i Vehí) i Eterna Memòria (de Coll i Vehí a Freser), una artèria que travessa el barri de cap a cap.

Les iniciatives recollides a la primera sessió participativa del 30 de novembre, valorades i analitzades, es posaran en comú en una segona trobada que tindrà lloc el 10 de febrer i que permetrà indicar el grau d’aplicació en què podran ser considerades en l’avantprojecte, amb les corresponents argumentacions.

Sessió participativa sobre la pacificació del carrer Muntanya
Dijous 10 de febrer, a les 18 h
Seu de Districte de Sant Martí (pl. Valentí Almirall, 1 – sala d’actes)
La sessió, EN DIRECTE, clicant aquí

En aquesta sessió es continuen adoptant mesures sanitàries de prevenció de contagis . Per aquest motiu, i amb l’objectiu de gestionar l’aforament de la sala, les persones que vulguin participar-hi han de fer inscripció prèvia. S’admetran inscripcions fins a 24 hores abans de la sessió (el termini finalitza el dimecres 9 de febrer a les 18 h).

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ A LA SESSIÓ PARTICIPATIVA

Ateses les mesures sanitàries, la capacitat de la sala és limitada. Per aquest motiu s’ha obert l’opció de participar-hi per videocgonferència, seguint la següent normativa:

ASSISTÈNCIA PER VIDEOCONFERÈNCIA
– L’enllaç de connexió a la videoconferència s’enviarà a les persones inscrites de manera telemàtica el mateix dia de la sessió, abans de les 14 h, a través de la bústia-e consignada en el moment de formalitzar la inscripció.
ASSISTÈNCIA PRESENCIAL
– Les inscripcions són a títol individual: és necessari que cada persona formalitzi la seva pròpia inscripció.
– Les places disponibles de la sala d’actes s’atorgaran per ordre estricte d’inscripció entre les persones que manifestin la voluntat d’assistir presencialment.
– Les persones que hagin d’accedir a la sala rebran un missatge de confirmació exprés el mateix dia de la sessió abans de les 14 h a la bústia-e consignada en el moment d’inscriure-s’hi; s’hauran d’identificar al mostrador del vestíbul de la seu del Districte i no hi podran accedir acompanyades per persones no inscrites.
– En cas que les places disponibles s’exhaureixin, la resta de persones rebran l’enllaç de connexió a la videoconferència.

La presentació tècnica de la sessió del mes de novembre va ser a càrrec de persones responsables de l’empresa pública Barcelona Infraestructures Municipals (BIMSA) i de la Direcció de Model Urbà de l’Ajuntament. S’hi va presentar l’avantprojecte tècnic i es va dur a terme un debat participatiu amb el veïnat i les entitats de l’entorn per tal de recollir les seves impressions i propostes.

Detalls de la proposta de reurbanització

La proposta té com a objectiu clau el disseny d’un espai públic pacificat amb plataforma única amb prioritat per a les persones vianants, incorporant-hi arbrat i zones d’estada i resolent aspectes clau de mobilitat i accessibilitat urbana a la zona. Concretament es plantegen els següents objectius específics:

  • Pacificar el trànsit amb una proposta de plataforma única d’ús compartit.
  • Evitar el trànsit a través, fent possible la mobilitat restringida al veïnat.
  • Millorar l’accessibilitat a peu i bicicleta amb l’eliminació de les barreres arquitectòniques.
  • Incorporar arbrat i la vegetació autòctona per contribuir a l’absorció del CO2 i disminuir la pol·lució ambiental.
  • Dissenyar zones d’estada i integrar les terrasses de bar per generar un espai públic amable.
  • Incorporar diferents estrats vegetals per tal d’afavorir la biodiversitat.
  • Incorporar elements de mobiliari urbà ben dissenyats i harmònics en el seu conjunt.
  • Ordenar i racionalitzar l’ús i l’ocupació de l’espai urbà.
  • Projectar el nou espai amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica.
  • Millorar les condicions mediambientals del carrer i la resiliència del conjunt.
  • Fer ús de solucions constructives de mínim manteniment.
  • Incorporar bases drenants per afavorir la filtració de l’aigua i evitar les bases impermeables.
  • Millorar les condicions del substrat vegetal amb l’aprofitament natural de l’aigua .