Amb La Ciutat Proactiva, projectes i innovació per millorar la convivència

Amb La Ciutat Proactiva, projectes i innovació per millorar la convivència

La Fundació BIT Habitat ha presentat els projectes guanyadors de la convocatòria d’ajuts “La ciutat proactiva", enfocat el 2023 a la millora de la convivència ciutadana als espais públics, col·lectius i comunitaris

Grafisme de La Ciutat Proactiva
18/11/2023 - 22:53 h - Urbanisme i infraestructures Districte Sant Martí

S’ha resolt la quarta edició del repte de La ciutat proactiva, enguany amb l’objectiu de trobar solucions innovadores que impactin en la millora de la convivència de la ciutat. Els projectes guanyadors inclouen la implementació de les solucions en l’entorn real de la ciutat per tal de validar els plantejaments inicials del projecte i la consecució dels impactes previstos.

El total de la convocatòria ha estat de 480.000 euros,
amb els quals es finançarà el 80% dels set projectes guanyadors,
amb aportacions d’entre 50.000 i 100.000 euros

De les 56 propostes presentades el jurat n’ha escollit set que ara es faran realitat amb un prototip i s’ubicaran en diversos punts de la ciutat. La presentació d’aquestes set propostes va tenir lloc en el marc de la Barcelona Innova Week, l’esdeveniment que realça les iniciatives d’innovació.

LES SET PROPOSTES SELECCIONADES

Soundlights, impulsat per Bitlab i la Universitat Pompeu Fabra, aborda el problema de la contaminació acústica.

Memòries Sintètiques BCN, impulsat per Domestic Data Streamers, reconstrueix la memòria no documentada visualment de la gent gran i crea un nou espai de trobada entre públic de diferents edats.

Compartiment, impulsat per Bax & Company, ApocapocBCN Nest City Lab i Tech Barcelona, proposa implementar un sistema per compartir productes entre la ciutadania amb una plataforma digital.

Tània, impulsat per IS Global, Lichen Innovación Social i Keacoustics, aborda la contaminació acústica en espais tensionats per l’oci nocturn a les terrasses d’establiments de restauració.

Safareig, impulsat per Societat Orgànica, Lacol, SEBA i Batec, crearà una caixa d’eines d’ús compartit entre la ciutadania que permetrà millorar els espais comuns dels habitatges.

S.O.S Sounds off Silence, impulsat per Bossbrothers Sensibilització 3.0, també vol reduir el soroll nocturn generat per les dinàmiques d’estada i relació a la nit.

Climate Trust Barcelona, impulsat per Aquí, Straddle3 i CLTH, proposa un mètode de regeneració urbana que promou la coproducció de refugis climàtics.

Totes plegades treballen qüestions com la reducció del soroll i la contaminació acústica, la relació entre comunitats generacionals, l’ús compartit de recursos i béns, el foment del veïnatge i la millora dels habitatges i l’emergència climàtica.

Des que la Fundació BIT Habitat va crear la línia d’ajuts “La ciutat proactiva” l’any 2020, ja s’hi han impulsat 29 projectes, tots plegats de molt diversa índole.