Pas endavant per ubicar el nou centre de recerca del CSIC a la Ciutadella del Coneixement

Pas endavant per ubicar el nou centre de recerca del CSIC a la Ciutadella del Coneixement

El Plenari del Consell Municipal del mes de juliol ha aprovat de manera provisional la modificació del planejament per incloure el nou centre de recerca del CSIC en l’estratègia de la Ciutadella del Coneixement. L’aprovació definitiva depèn de la ratificació de la Subcomissió d’Urbanisme de la Generalitat.

Detall del cartell amb informació de La Ciutadella del Coneixement col·locat a la inauguració del nou Hivernacle del parc de la Ciutadella.
26/07/2024 - 12:33 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

La modificació del Pla general metropolità (MPGM) qualifica d’equipament el sòl estatal destinat a zones verdes on actualment hi ha el Parc Mòbil de l’Estat, al carrer de Ramon Trias Fargas amb Doctor Trueta, fruit de l’acord amb el Ministeri de Ciència i Innovació.

En concret, es tracta d’un nou edifici que integrarà el futur centre de serveis científics i de recerca del CSIC en l’àmbit de la salut i que inclourà l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB-CSIC) i l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB-CSIC), ubicats actualment al Campus de l’Hospital Clínic de Barcelona i al Parc Científic de Barcelona, ​​respectivament.

El nou centre podria arribar a reunir més de tres-centes persones i uns quaranta grups de recerca. L’edifici també tindrà els espais necessaris per als serveis de la Delegació del Govern a Catalunya.

Segons el protocol signat amb el CSIC, l’Ajuntament s’encarrega de la requalificació del terreny i la tramitació dels permisos urbanístics i de construcció, mentre que el CSIC i l’Administració central assumiran els costos de construcció del nou edifici.

Una nova peça clau a la Ciutadella del Coneixement 

Amb aquest nou centre el CSIC reforçarà l’aposta per la Ciutadella del Coneixement, un gran projecte que convertirà el parc i els voltants en un node de coneixement, divulgació, recerca i innovació punter a Europa. L’estratègia la lidera l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, els ministeris de Ciència i d’Universitats, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, el Consell Superior d’Investigacions Científiques, la Fundació Pasqual Maragall i el Barcelona Institute of Science and Technology.