Publicada la nova oferta d'activitats del curs Escolab 2024-2025

Publicada la nova oferta d'activitats del curs Escolab 2024-2025

..
08/07/2024 - 11:32 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

Avui s’ha publicat la nova actualització de la pàgina web del programa Escolab que impulsa Barcelona Ciència i Universitats, amb la proposta d’activitats per al pròxim any escolar. El portal, renovat, presenta una nova cara i, amb ell, s’ha actualitzat el sistema de gestió i d’inscripció per a les activitats del curs 2024-2025. Els centres educatius podran fer les seves sol·licituds per participar en el sorteig de les activitats d’inici de curs fins al 13 de setembre. El sorteig es durà a terme el 14 de setembre i, posteriorment, es podrà inscriure lliurement en aquelles propostes que disposin de places lliures, que s’assignaran per ordre de sol·licitud. A més, els centres de recerca podran continuar proposant activitats per al sorteig fins al 13 de setembre i, un cop celebrat, durant la resta del curs

Per altra banda, la pàgina web ha renovat el seu aspecte i algunes de les seves funcionalitats. L’actualització del web inclou informació detallada sobre com fer les reserves de les activitats, noves preguntes freqüents i un apartat de recursos divulgatius que poden complementar les visites dels centres educatius a les diferents instal·lacions o centres de recerca. Així mateix, s’inclou una guia del nou gestor d’Escolab per fer més comprensibles les noves característiques per als centres de recerca a l’hora d’incorporar noves activitats al web. Els centres educatius donats d’alta en el gestor anterior que iniciïn sessió a la plataforma nova per primera vegada, caldrà que facin el procés de restablir la contrasenya  per poder accedir al seu perfil d’usuari i inscriure’s a les activitats del nou curs. 

Com a novetat, l’apartat de recursos inclou una sèrie de tres reportatges curts de vídeo que relaten les experiències de tres de les activitats de la darrera edició Escolab.

Sobre Escolab

Escolab és una iniciativa de Barcelona Ciència i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, amb la participació dels centres de recerca que ofereixen les diverses activitats. El projecte obre la porta dels laboratoris i centres de recerca més capdavanters del país i ofereix l’oportunitat de dialogar amb el personal investigador que treballa en l’avenç de la societat.

Amb més de 8.000 places d’activitats científiques gratuïtes per a l’alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius per endinsar-se en propostes de ciències experimentals i tecnologia, ciències socials i humanitats, arquitectura, innovació empresarial, periodisme, educació infantil i ciències de l’esport, entre d’altres. Totes elles consisteixen en xerrades, tallers presencials o visites que permeten veure la gran diversitat de laboratoris que hi ha avui en el territori català i entrar en contacte directe amb els equips multidisciplinaris que hi treballen i les línies de recerca que segueixen. 

More information