Notícies

Descobrim la prehistòria a Barcelona

nova aplicació web que ens permet descobrir totes les àrees del pla de Barcelona on els arqueòlegs han documentat restes prehistòriques

2 maig, 2016 , fa 8 anys | 4.545 visites

Dins del marc de l’exposició que s’està celebrant ara al Museu d’Història de Barcelona, Primers pagesos BCN: la gran innovació fa 7.500 anys“, el Servei d’Arqueologia de Barcelona ha creat un aplicatiu que ens permet descobrir totes les àrees del pla de Barcelona on els arqueòlegs han documentat restes prehistòriques.

http://ajuntament.barcelona.cat/arqueologiabarcelona/monografics/neolitic/

La web està dividida entre el Neolític antic i el Neolític final, ja que la geomorfologia de la ciutat al pla de Barcelona i la línia de costa va canviar considerablement.

Dins de cada període està dividit per zones de la ciutat, així dins del període del Neolític antic, poden trobar les restes documentades en les següents zones: Raval, Mont Tàber, Montjuïc, Sagrera i troballes aïllades.

Dins del Neolític final, les restes estan dividides en: Raval, Ribera, Montjuïc, Sagrera i troballes aïllades.

Dins de cada intervenció marcada, es pot accedir i poden veure un petit resum i una selecció d’imatges, de l’estratigrafia, de peces descobertes i treballs in situ en l’excavació.

Tota la informació està extreta de la Carta Arqueològica de Barcelona, inventari del passat històric de la ciutat que té com a objectiu oferir tota la documentació del seu patrimoni arqueològic. La carta és un inventari d’intervencions i llocs amb interès arqueològic. Es parteix de la idea que Barcelona és un jaciment únic amb diversos punts d’interès arqueològic, és un territori que ha evolucionat al llarg del temps, transformat per l’home.

 

 

Compartiu l'article

  • Google +
  • Estructura funerària del Neolític Antic de la plaça Vila de Madrid

    Estructura funerària del Neolític Antic de la plaça Vila de Madrid

  • Exemple del gran contenidor de ceràmica. Bronze Inicial, carrer Riereta

    Exemple del gran contenidor de ceràmica. Bronze Inicial, carrer Riereta

Altres notícies