Notícies

Entrevista amb Pedro Llorente Martínez: la descoberta dels relleus de l’empresa R+OP

Pedro Llorente Brieva, artista visionari, tècnic innovador i home de negocis hàbil, és una figura cabdal en la renovació de la decoració arquitectònica dels anys Setanta

5 octubre, 2023 , fa 1 any | 362 visites

Amb aquesta entrevista El mosaic del meu barri ens aporta una de les grans sorpreses i coneixements sobre del mosaic de la segona meitat del segle XX. Una peça clau per comprendre l’evolució artística i tècnica.

Des dels seus inicis, l’inventari de El mosaic del meu barri va desvelar un conjunt de relleus seriats presents, principalment, a vestíbuls i façanes d’edificis. Gràcies a les xarxes socials també sabem que se’n troben a diversos municipis de Catalunya, a Madrid i Zaragoza, entre d’altres. D’altra banda, els relleus plantejaven el dubte de si eren de gres esmaltat o bé de ciment pintat. Però, de ser així, quin tipus de tractament pot donar com a resultat una superfície acolorida i brillant sobre el ciment?

Les nostres investigacions ens van portar a descobrir, el 2020, que les obres eren fabricades per l’empresa Relieves + Ordenaciones Pétreas (R+OP), amb seu a Cubelles. El nom de Pedro Llorente Brieva va llavors aparèixer associat a l’empresa i inscrit sobre alguna obra.

La consulta de l’expedient per a la llicència d’obres, a l’arxiu de Cubelles, ens va aportar una nova peça del trencaclosques. Pedro Llorente Brieva i el seu germà n’eren els propietaris. Molt amablement, l’arxiu ens va proporcionar les dades d’un nebot, qui potser tindria més informació… Quina sorpresa en descobrir que es tractava del fill de Pedro Llorente Brieva! Finalment, el gener d’aquest any, vam poder entrevistar Pedro Llorente Martínez i descobrir el gran personatge que va ser el seu pare i l’inimaginable món que s’amaga darrera R+OP.

Us convidem a desvelar la intriga gràcies a l’entrevista publicada al web de El mosaic del meu barri. Recordeu, si teniu fotos de mosaics, no dubteu en enviar-les al web. La participació és lliure i benvinguda!

Compartiu l'article

  • Google +
  • Recinte de la Fira de Barcelona, Avinguda de la Reina Maria Cristina, 2-16, antic Palau de la Metal•lúrgia. Foto: Kusi Colonna-Preti

    Recinte de la Fira de Barcelona, Avinguda de la Reina Maria Cristina, 2-16, antic Palau de la Metal•lúrgia. Foto: Kusi Colonna-Preti

  • Vestíbul d’entrada de la finca del carrer de Balmes, 124. Foto: Jordi Avià

    Vestíbul d’entrada de la finca del carrer de Balmes, 124. Foto: Jordi Avià

  • Vestíbul de l’estació de metro Marina. Foto: anònim

    Vestíbul de l’estació de metro Marina. Foto: anònim

  • Andana de la línia 3 de l’estació de metro Plaça Catalunya. Foto: anònim

    Andana de la línia 3 de l’estació de metro Plaça Catalunya. Foto: anònim

  • Facultat de Química de la Universitat de Barcelona. Foto: Kusi Colonna-Preti

    Facultat de Química de la Universitat de Barcelona. Foto: Kusi Colonna-Preti

Altres notícies