CHRISTIAN MAURY

..
09/10/2023 - 12:00 h - Cultura i lleure Arxiu Fotogràfic

Joaquim Ruiz Millet, director de la galeria H2O, va comentar a l’editor Salvador Rodés: «T’has fixat en el fet que ningú riu davant les fotografies de Christian Maury?»

Christian Maury (Nevers, França, 1953 – Barcelona, 2014) va estudiar Belles Arts a França. Com a fotògraf professional col·laborà amb les agències Sygma i Gamma i les seves fotografies es van publicar en diferents revistes, llibres i dominicals espanyols i internacionals.

L’any 1988 es va establir a Barcelona. Més enllà de la seva pràctica professional, Christian Maury va tenir una intensa activitat artística com a fotògraf. Les fotografies del seu fons, actualment conservat a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona (AFB), configuren un cosmos d’imatges en les quals família, amics, models, festivals musicals i eròtics, hotels, locals nocturns i paisatges de tota mena combinen els seus registres entre la imatge pública i la més íntima.

Aquesta galeria d’imatges és el primer pas del reconeixement de l’AFB cap a Christian Maury, i té l’objectiu d’integrar aquest fotògraf en el relat de la fotografia barcelonina i la voluntat franca de treballar per difondre la seva obra properament.