Kataezome. El llegat artístic de Serizawa Keisuke

Autor/es
Ricard Bru
Col·lecció
Arts a la Ciutat
Subcol·lecció

Museu Etnològic i de Cultures del Món

El llibre, concebut com una edició trilingüe en català, castellà i anglès, mitjançant un conjunt de veus especialitzades excel·lent, dibuixa un recorregut exhaustiu que travessa la història i l’origen de la col·lecció japonesa del Museu, es deté en la figura de Serizawa —el seu context i la seva importància—, evoca la fascinació per l’art popular japonès del mateix mestre tèxtil i Eudald Serra i segueix l’artista japonès pel seu viatge a Espanya i, especialment, a Barcelona.

Per primera vegada es presenta, de manera exhaustiva, un conjunt patrimonial inèdit i singular —del mateix Museu i d’altres col·leccions històriques conservades a Catalunya— en què és una de les principals col·leccions d’obres de Serizawa i els seus deixebles conservades fora del Japó.

Aquestes col·leccions són fruit essencialment dels vincles que l’escultor Eudald Serra (1911-2002) i el Museu Etnològic de Barcelona —origen de l’actual Museu Etnològic i de Cultures del Món— van establir amb el moviment d’art popular japonès. Serizawa Keisuke, un dels grans mestres del disseny tèxtil del Japó del segle XX, va ser el primer artista declarat Tresor Nacional Vivent l’any 1956 per la seva aportació al país en el camp de l’estampació kataezome.

La publicació, profusament il·lustrada, també presenta de manera detallada les peces de Serizawa, així com les dels seus deixebles. A manera de colofó i amb el títol Experimentacions contemporànies, el llibre estira el fil d’aquesta tradició cultural fins a arribar a les expressions artístiques més contemporànies, amb les artistes japoneses establertes a Catalunya, Mako Artigas i Yoko Kataoka, i cinc artistes de l’Escola Massana.

Museus
Art
tèxtil
Col·leccionisme

Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Català , Castellà i Anglès
  • Any: 2023
  • Pàgines: 184
  • Edició: 2
  • Coberta: Rústica
  • Format: 17 x 24 cm
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-513-0
  • Distribuïdor Editorial: Xarxa de Llibres

Preu

15.00€

Punts de venda

Punts de venda en línia

Dossiers de premsa

Títols relacionats