El DHub distingeix Barcelona Llibres a l’exposició «El millor disseny de l’any»

La nova exposició del Museu del Disseny de Barcelona exhibeix dos llibres de l’editorial municipal entre els projectes guardonats als Premis ADG Laus 2023. Es tracta dels llibres ‘Enric Tormo. La invisibilitat del Dau’, premiat amb el premi Laus Bronze, i ‘16 barris 1000 ciutats’, premi Laus Plata.

..
26/10/2023 - 12:01 h

El Disseny Hub Barcelona (DHub) destaca el disseny gràfic de dos títols de Barcelona Llibres a la dotzena edició de l’exposició «El millor disseny de l’any». Entre els més de quatre-cents projectes i obres que reuneix l’exposició, guanyadors o finalistes dels premis d’enguany de les diferents disciplines del disseny, hi trobem els llibres ‘Enric Tormo. La invisibilitat del Dau’ i ‘16 barris 1000 ciutats’ de l’editorial municipal.

En l’àmbit de l’exposició dedicat al disseny gràfic i la comunicació visual  s’hi pot trobar el llibre ‘16 barris 1000 ciutats’ de Barcelona Llibres, guardonat amb el Premi Laus Plata al millor disseny gràfic d’una publicació corporativa. Es tracta d’un assaig de fotografia sobre la transformació cívica, social i urbana de setze barris de la ciutat de Barcelona.

Dins la mateixa sala també s’hi pot consultar Enric Tormo. La invisibilitat del Dau, una coedició de la Fundació Joan BrossaBarcelona Llibres guardonat amb dos premis Laus de bronze  per la seva portada i per l’atractiu gràfic del llibre complet. El volum dissenyat per David Torrents i Alba Font, de Tallers Torrents, vol fer homenatge a l’esperit d’una època a partir del paper rellevant i no prou conegut de l’impressor, gravador i fotògraf Enric Tormo.

Aquests dos llibres s’exhibeixen entre les obres guardonades dels Premis ADG Laus que organitza l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics del FAD (ADG-FAD), realitzades tant per professionals com per estudiants. Són el baròmetre anual de l’estat de la professió, reconeixen l’excel·lència i el talent emergent i promouen la importància cultural i econòmica del disseny i la comunicació per a la societat.

L’exposició temporal «El millor disseny de l’any», oberta fins el 7 de gener de 2024, també acull les obres finalistes de la 13a edició dels Premis FAD d’Art, que promouen la creació artística contemporània, i les obres finalistes i seleccionades dels 65ns Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme i els Premis Habitàcola per a estudiants d’arquitectura i disseny. Una molt bona oportunitat per descobrir l’evolució de les disciplines creatives a través de projectes concrets, reals, que han estat seleccionats per jurats formats per professionals de prestigi i obtenir una valuosa panoràmica de l’art, l’arquitectura, l’interiorisme, el disseny gràfic i la comunicació visual d’ara i aquí.