16 barris 1000 ciutats

Autor/es
D. A. (fotografia), Valentín Roma, Teresa Caldeira i Frits Gierstberg

Assaig de fotografia sobre la transformació cívica, social i urbana de setze barris de la ciutat de Barcelona. L’objectiu de la publicació és compilar el procés de documentació fotogràfica de setze barris considerats perifèrics a l’imaginari de la ciutat i oferir una mirada més complexa, real i justa de la Barcelona dels últims anys. Hi trobarem les fotografies de diferents autors i autores d’uns barris que habitualment no formen part de la visió estereotipada de Barcelona, transformats en fil conductor per donar a conèixer una ciutat en transformació permanent. Les entrevistes i els assajos recollits al llibre plantegen les vicissituds del projecte, reflexions crítiques entorn de les noves formes de vida col·lectiva a les grans ciutats d’arreu del món i, finalment, un debat al voltant de la història de les missions fotogràfiques institucionals des de finals del segle xix fins a l’actualitat.

Fotografies: Toni Arnau (Ruido Photo), Pau Faus, Julia Montilla, Anna Oswaldo Cruz, Tanit Plana, Edu Ponces (Ruido Photo), Xavier Ribas,  Mònica Roselló, Joan Tomás i Werker Collective.

Societat
Ciutat
Ajuntament
Antropologia
Assaig
Barri
Espai públic
Fotografia

Què en diuen

"De La Marina de Port a La Verneda, una decena de fotógrafos retrata enclaves de la ciudad históricamente excluidos del relato oficial."

30/05/2022

"Algunos fotógrafos ponen testimonios de los vecinos, otros dejan que las imágenes hablen por si solas."

13/06/2022

Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Català i Castellà
  • També disponible en: Anglès
  • També disponible en format: Llibre
  • Any: 2023
  • Pàgines: 304
  • Format: PDF
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-485-0

Preu

0.00€

Dossiers de premsa

Títols relacionats