Cròniques del fang. Quan els diaris van donar veu als barris

Barcelona 1966-1983

Autor/es
Jaume Fabre

Aquest llibre tracta d’aquells anys enfebrats i dels qui van practicar a Barcelona el periodisme d’informació local més combatiu. Són cròniques sobre el fang de la corrupció que havia presidit la gestió municipal del franquisme, fetes pels primers periodistes que van començar a lluitar contra aquella corrupció i que trepitjaven els barris mal urbanitzats, donant la veu als diaris als qui fins aleshores no l’havien tinguda. Us enfangareu amb les vivències, les anècdotes, els records i, fins i tot, les «ferides» dels qui en van ser els protagonistes, entre els quals va destacar la figura de Josep Maria Huertas Clavería. El llibre vol ser un homenatge a tots ells, els qui, des de posicions personals i ideològiques molt diverses, van portar els barris a les pàgines dels diaris amb un periodisme nou i diferent, que es practicava mentre s’ensorraven unes estructures polítiques, econòmiques i socials. Uns temps que ara ja quedaran reflectits per sempre en la història del periodisme local i, també, en la història de Barcelona.

Societat
Ciutat
Història
Barris
Lluites veïnals
Memòria
Periodisme

Què en diuen

"Tras retratar durante años los movimientos vecinales, el gran colega de Huertas dedica 'Croniques del fang' a quienes fueron su altavoz."

"Liniaxarxa.cat:'Croniques del fang un llibre sobre el periodisme de barri'"

22/09/2022

"Amb Cròniques del fang , Fabre tanca la sèrie de llibres sobre el periodisme de després de la guerra, durant la dictadura i la transició, que, més enllà de l’interès periodístic per si mateix, permet reconstruir la història de Barcelona de l’època. "

"'Catalunya plural':'Jaume Fabre: “Era una època en què s’escrivia entre línies, un art que s’ha perdut”'"

18/10/2022

"«Cròniques del fang» homenatja els periodistes que van plantar cara al franquisme."

"Amb el llibre Cròniques del fang, Jaume Fabre rendeix l’homenatge que es mereix al periodista Josep Maria Huertas Claveria i al periodisme a què va donar nom. L’autor del llibre també escriu per entendre i fer comprendre la ciutat i l’ofici més enllà de la figura de Huertas."

"“Cròniques del fang”, escrites per Jaume Fabre, representa el reconeixement al periodisme de caràcter local i social, al voltant de la figura de Josep Maria Huertas Clavería i la llibertat d’expressió."

NÚVOL | Miquel Queralt 28/11/2022

Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Català i Castellà
  • Any: 2022
  • Pàgines: 328
  • Coberta: Tapa dura
  • Format: 21,5 x 26 cm
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-419-5
  • Distribuïdor Editorial: Xarxa de Llibres

Preu

25.00€

Punts de venda

Dossiers de premsa

Títols relacionats