La Verneda de Sant Martí llueix en un nou llibre il·lustrat

'La Verneda de Sant Martí' és el títol del nou volum de la col·lecció "Carnet de Voyage" de Barcelona Llibres i es presentarà a la Biblioteca Gabriel García Márquez el 27 de febrer.

Llibre "La Verneda de Sant Martí"

Llibre "La Verneda de Sant Martí"

20/02/2024 - 13:55 h - Cultura i lleure Districte Sant Martí

Els barris de Sant Martí afegeixen un nou volum il·lustrat a la col·lecció Carnet de Voyage. Després de publicar volums centrats en el Poblenou (2016 i 2018), el Besòs (2017) i el Clot i el Camp de l’Arpa (2013), aquest febrer surt a la llum un volum protagonitzat pels barris de Sant Martí de Provençals i de la Verneda i la Pau.

Presentació de La Verneda de Sant Martí
Dimarts 27 de febrer, a les 18.30 h
Biblioteca Gabriel García Márquez (pl. Carmen Balcells Segalà, 1)
Cal confirmació d’assistència, a barcelonallibres@bcn.cat

L’acte de presentació tindrà un format de tertúlia en què participaran Daniel Castro, il·lustrador i autor del llibre, José Angel Borlán, de la Societat d’Estudis de la Verneda de Sant Martí, Nil López, conseller de Cultura i de Sant Martí de Provençals, i Helena Sans, consellera de la Verneda i la Pau, sota la conducció de Pepe Nieves, periodista cinematogràfic.

El nou volum serà a la venda a partir del 28 de febrer a les següents botigues dels barris protagonistes:

-Ronsol (Provençals, 268)
-1000 fulls (Cantàbria, 22)
-Cau de paper (Selva de Mar, 206)
-Silmar (Torà, 4)

Un recorregut ple de sensibilitat i matisos

La Verneda de Sant Martí és una invitació promoguda per la Societat d’Estudis de la Verneda de Sant Martí per conèixer la història, el patrimoni i l’activitat veïnal del barri a través dels dibuixos de l’il·lustrador Daniel Castro.

El llibre fa un recorregut ple de sensibilitat i matisos pels barris de la Verneda i la Pau i de Sant Martí de Provençals, destacant joies com la Biblioteca Gabriel García Márquez o el conjunt monumental de l’església de Sant Martí. També hi té cabuda l’ampli i vital teixit d’entitats cíviques o esportives com el Club Esportiu Júpiter així com les mostres de cultura popular, com els gegants Dolça i Martí o la bèstia Espiadimonis.

Entre els punts d’interès també hi podem trobar carrers i places, equipaments, escoles, els dos mercats així com elements a l’espai públic de rellevància com les dues fonts de Canaletes o els dos arbres centenaris. Les antigues fàbriques, zones i masies ja desaparegudes, com la fàbrica de cervesa, La Perona o la masia Can Canals, també tenen un espai reservat al llibre.

Els barris de Sant Martí a la col·lecció “Carnet de Voyage”

La col·lecció “Quaderns de Viatge” de Barcelona Llibres pretén recuperar els barris i la interpretació de la ciutat a partir del treball més personal d’il·lustradors i il·lustradores lligats a Barcelona.

La Verneda de Sant Martí és la cinquena publicació de la col·lecció que té com a referència el territori de Sant Martí. A continuació fem un recull dels títols publicats:

Llibres de la col·lecció “Carnet de Voyage”
La Verneda de Sant Martí (2024)
Poblenou. Atlas ilustrado de un barrio industrial (2018)
El Besòs, ponts que uneixen (2017)
El Poblenou torna a ser nou (2016)
Racons del Clot i el Camp de l’Arpa (2013)

Tots els llibres de la col·lecció estan disponibles a les llibreries i a Sala Ciutat (Ciutat, 2), la llibreria especialitzada en les publicacions promogudes pels Serveis Editorials de l’Ajuntament de Barcelona.

Llibre "La Verneda de Sant Martí" de la col·lecció Carnet de Voyage

Llibre "La Verneda de Sant Martí" de la col·lecció Carnet de Voyage

Plaça Ignasi Juliol. Llibre "La Verneda de Sant Martí" de la col·lecció Carnet de Voyage

Plaça Ignasi Juliol. Llibre "La Verneda de Sant Martí" de la col·lecció Carnet de Voyage

Mercat de Provençals. Llibre "La Verneda de Sant Martí" de la col·lecció Carnet de Voyage

Mercat de Provençals. Llibre "La Verneda de Sant Martí" de la col·lecció Carnet de Voyage