Toni Pou, finalista dels Premis de Divulgació de la Societat Catalana de Biologia amb 'Jordi Sabater Pi. L’últim naturalista'

El físic i periodista científic Toni Pou ha estat finalista dels premis de la Societat Catalana de Biologia en la categoria de divulgació amb el llibre 'Jordi Sabater Pi. L’últim naturalista', de Barcelona Llibres en col·laboració amb Edicions UB.

..
12/07/2024 - 12:29 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

El premi SCB Divulgació reconeix la millor obra de divulgació de l’àmbit de les ciències biològiques del 2023. Enguany ha estat atorgat a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) pel projecte de divulgació científica Cura’t en salut. Com de científica és la saviesa popular? L’altre premi finalista ha recaigut en el projecte Rara avis de Associació Triops Divulgació.

Els Premis de la Societat Catalana de Biologia inclouen un total de set modalitats diferents que cobreixen diferents etapes i aspectes de la trajectòria científica, des d’estudiants de batxillerat fins a emprenedoria i divulgació.

Jordi Sabater Pi. L’últim naturalista

El llibre signat per Toni Pou reconstrueix la història de Jordi Sabater i Pi a partir de la correspondència que va mantenir mentre va viure a l’Àfrica. Amb una prosa vibrant com l’esponera de la selva tropical, l’autor hi retrata amb rigor i amenitat l’aventura vital i intel·lectual d’un dels científics més rellevants del nostre país. És una investigació pionera que revela detalls de la història del Zoo i la ciutat de Barcelona a partir de les cartes que Sabater va rebre i enviar durant prop dels trenta anys que va viure a l’Àfrica, des del 1940 fins al 1969, i de com va aconseguir revolucionar alguns aspectes del coneixement humà.

L’apassionant vida de Sabater i Pi converteix en llibre gairebé en una novel·la d’aventures, de la que podeu fer un tast en aquest enllaç.

Més informació