L'últim naturalista. Jordi Sabater i Pi

Autor/es
Toni Pou
Coedició amb
Universitat de Barcelona
Col·lecció
Gent de Barcelona

La història de Jordi Sabater i Pi sembla una novel·la, però és ben real. Se’n va anar a l’Àfrica amb disset anys i va tornar a Barcelona trenta anys després convertit en un dels primatòlegs més reputats del món. I tot això sense tenir cap títol universitari. Pioner en l’estudi científic de goril·les i ximpanzés, Sabater i Pi va fer aportacions que van transcendir la disciplina fins al punt de reformular la concepció d’humanitat que imperava en els cercles acadèmics. La seva trajectòria està marcada per la curiositat i la tenacitat, el respecte per la natura, la passió pel coneixement, una voluntat de ferro i també un gust romàntic per l’exploració científica a la manera dels naturalistes del segle XIX com Humboldt i Darwin, dels quals es considerava hereu.

Per primera vegada, aquest llibre reconstrueix la història de Jordi Sabater i Pi a partir de la correspondència que va mantenir mentre va viure a l’Àfrica. Amb una prosa vibrant com l’esponera de la selva tropical, l’autor hi retrata amb rigor i amenitat l’aventura vital i intel·lectual d’un dels científics més rellevants del nostre país.

Ciència
Història
Biografia
Àfrica
Universitat

Què en diuen

"El divulgador científic Toni Pou mostra la seva fascinació pel personatge i alhora les seves debilitats i contradiccions."

EL PAÍS | Jaume Claret Miranda 30/01/2023

"Al llibre Jordi Sabater Pi. L’últim naturalista, editat per l’Ajuntament de Barcelona i Edicions de la Universitat de Barcelona, Toni Pou escriu la vida de Sabater a partir de les cartes que va rebre i enviar durant els prop de trenta anys que va viure a l’Àfrica. "

""Rigorosa i lírica, ho té tot: passió pionera, paisatge exòtic, secundaris memorables (de Lluís de Lassaletta, el company comerciant d’animals que podria trair-lo, a l’abnegada però resolta dona) i estampes úniques (dels fills donant el biberó als nadons goril·la en cases plenes d’animals a l’expulsió atropellada de la colònia, quan es va arriar la bandera espanyola i Guinea Equatorial es va independitzar)." - Miqui Otero"

Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Català
  • Any: 2023
  • Pàgines: 328
  • Edició: 2
  • Coberta: Rústica
  • Format: 16 x 24 cm
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-445-4
  • Distribuïdor Editorial: Xarxa de Llibres

Preu

20.00€

Punts de venda

Punts de venda en línia

Dossiers de premsa

Títols relacionats