Itinerari urbà 'A peu per la Barcelona de les dones'

Traductor de google :

L'activitat només es fa sota demanda.

Els carrers de Ciutat Vella han estat escenari quotidià de la vida de moltes dones anònimes amb els oficis més variats, però també del dia a dia de reines, metgesses, intel·lectuals, dones influents, etc., el nom de les quals ha arribat fins als nostres dies. Tot passejant, analitzarem l´evolució històrica del paper de les dones a la societat i coneixerem aquells indrets en els que encara avui podem trobar indicis del seu llegat.

En aquest itinerari a peu recorrerem el centre de la ciutat de Barcelona cercant les petjades d´aquestes dones que han deixat empremta al llarg de la Història, des de la Barcelona romana fins al dia d´avui. Coneixerem, a més, com va evolucionar la ciutat, comprendrem les estructures socials de l'època antiga i medieval i coneixerem algunes dones destacades de la nostra història i com es va crear i desenvolupar el moviment feminista en l'edat contemporània.

Per fer-ho, repassarem:

Dones del món anticReialesaDones jueves i metgesses a l´edat mitjana: la dona com l´encarregada de conservar i transmetre les tradicions i els costums del seu poble.Prostitució al segle XVIIArtesanes i oficis femeninsHumanistes del RenaixementBurgeses i feministes de finals del segle XIX (conservadores, catalanistes i catòliques) i les primeres dones feministes de principis del segle XX, que lluiten pel dret al sufragi femení.

Lloc de trobada: Museu d´Història de Catalunya

Horarios

Dirección:
Pl Pau Vila, 3
Distrito:
Ciutat Vella
Barrio:
la Barceloneta
Ciudad:
Barcelona