Espectacle “Extinction Rave [Diagnòstic de situació]”, de Fundación Mis Bragas

Una festa o un ritual? En aquesta rave veureu imatges, escoltareu sons i us mirareu amb ulls ecofeministes un món al caire del col·lapse. Una experiència del programa Creació i Museus que ha obtingut el premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre. 

Potser ja vau assistir al naixement d’aquest espectacle dins del programa Creació i Museus del Grec 2023 Festival de Barcelona. Les integrants de la Fundación Mis Bragas van dur al Museu de Ciències Naturals, amb la mediació de la Nau Ivanow, Extinction Rave [Diagnóstico de Situación] , l’embrió de la proposta que ara arriba a l’Espai Lliure del Teatre Lliure i que es pregunta per l’estat del nostre món, regit per una ideologia patriarcal que l’ha dut al col·lapse ambiental, a enfrontar humanitat i natura fins a la fi de la nostra civilització. En aquest context, la Fundación Mis Bragas mira d’aportar “una perspectiva ecofeminista per observar l’estat del planeta i les contradiccions del nostre temps, mentre rellisquem precipitadament cap a la fi del món tal com el coneixem”. Sons naturals i urbans acabaran convertits en música electrònica. Ens convidaran a recuperar els nostres cossos i a fer-nos-en càrrec de forma col·lectiva per repensar com s’insereixen en la trama de la vida i en formen part. Les intèrprets qüestionaran la mirada de la modernitat: la fantasia d’independència entre allò humà i “la natura”, i l’ordre de subordinació que situa la natura al servei de l’ésser humà.  Això és un ritual contemporani semificcionat en el qual s’utilitzen com a llenguatge estímuls sonors, lumínics i corporals. 

És una reflexió sobre el canvi climàtic i la possibilitat —gens llunyana— de presenciar la nostra pròpia extinció que ha obtingut el premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre, dedicat a potenciar el treball de joves creadors/ores i intèrprets i a oferir-los un ajut a la producció i a l’exhibició per tal de donar-los a conèixer.

Aquest projecte va obtenir el premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre en l’edició del 2023.

Creació: Fundación Mis Bragas

Direcció i dramatúrgia: Gaia Bautista 

Interpretació: Anna Pérez, Lua Anaya, Beatriz Ribas

Disseny de l’espai escènic: Lola Belles

Disseny d’il·luminació: Gabriela Bianchi

Disseny de l’espai sonor: Adrià Juan, Óscar Garrobé

Disseny audiovisual: Gaia Bautista

Cap tècnic: Adrià Juan

Assessoria escènica: Francesc Cuéllar

Assessoria musical i mirada externa: Andrea Marinel·lo

Assessoria de moviment: Barbara Cappi

Producció: Úrsula Tenorio

Ajudantia de producció: Lluís Victory

Comunicació: Mireia Pérez Sabadell

Estudiant en pràctiques (Màster universitari en estudis teatrals de la UAB): Roberto Mancilla Cruz

Horaris

Teatre Lliure - Sala Espai Lliure

Adreça:
Pl Margarida Xirgu, 1
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona