Teatre "Altsasu"

A la matinada del 15 d'octubre del 2016, es produeix a les portes del bar Koxka, al poble d'Altsasu (Navarra) un aldarull en què es van veure implicats diversos veïns del poble, dos agents de la Guàrdia Civil i les parelles d'aquests. El resultat va ser de dos detinguts i un turmell, el del tinent, trencat. En menys de 24 hores, Altsasu es converteix en un plató de televisió i el cas en un assumpte d'Estat. El gir d'aquest espectacle es produeix quan el Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme al País Basc, denuncia els fets davant l'Audiència Nacional, malgrat que la investigació del cas seguia ja el curs als jutjats de Navarra. Aquesta organització introdueix l'acusació de terrorisme, i l'operatiu policial contra vuit joves s'engega el 14 de novembre.

A la vista oral que comença el 16 d'abril del 2018 s'hi arriba amb peticions fiscals d'entre 62 i 12 anys de presó. El judici és seguit amb expectació pel que pot significar de cara a la retallada de les llibertats, l'abús de l'expressió terrorista i la vulneració del dret a un judici just. El cas, ple de punts negres, constitueix un dels processos judicials més desconcertants dels darrers temps.

"Encara que Altsasua és una aproximació rigorosa i honesta al mediàtic cas, estem davant d'una obra de ficció i, com a tal, ha precisat una tasca d'adaptació al gènere dramàtic. Tot i això, s'ha incorporat fidelment a la trama transcripcions d'alguns dels testimonis del judici, així com retallades de premsa, mitjans de comunicació i continguts de xarxes socials."

FITXA ARTÍSTICA

Dramatúrgia i direcció:  María Goiricelaya  

Intèrprets:  Nagore González, Egoitz Sánchez, Aitor Borobia i Ane Pikaza

Escenografia:  Eider Ibarrondo i Isabel Acosta

Vestuari:  Betitxe Saitua

Il·luminació:  David Alkorta

Espai sonor:  Ibon Aguirre

Direcció de producció:  La Dramática Errante

Coordinació tècnica:  Alaine Arzoz 

Ajudantia de direcció:  Eider Zaballa

Caps tècnics del teatre:  Sergi Lobaco i Raúl Martínez

Màrqueting i comunicació de la companyia:  NOIZ Labo

Màrqueting i comunicació del teatre:  Teatre Romea

Distribució Catalunya:  MònicaDeGira

Distribució:  Portal 71

Col·laboradors:  Gobierno Vasco, Nuevo Teatro Fronterizo, Otxoa Barandilla Fundazioa, Portal71, Sopelako Udala i Arriola Antzokia

Distribució:  Portal71 Producciones Culturales

És una producció de  La Dramática Errante

Horaris

Teatre Romea

Adreça:
C Hospital, 51
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona