Efecte Troia. Biblioteques de Barcelona a La Setmana del Llibre en Català

Llibres. Presentació del projecte Efecte Troia. A càrrec de Xavier Mas Craviotto, Eloi Martín i la música de Ven'nus. Presenta Laura Grau. Dissabte, 9 de setembre, a les 19.15 h. Moll de la Fusta.

Del 8 al 17 de setembre se celebra La Setmana del Llibre en Català. Durant deu dies el Moll de la Fusta torna a ser el punt de trobada d’un dels esdeveniments culturals més importants de l’any.

Biblioteques de Barcelona torna a participar-hi amb una activitat molt especial Acció Lectora amb l’Efecte Troia. La presentació d’Efecte Troia. Fem explotar el llenguatge, un projecte de foment de la lectura adreçat a joves d’instituts de secundària i batxillerat.
Efecte Troia és una exposició, un espai destinat a la lectura i a les trobades/tallers amb joves creadors.

L’inici de l’acte anirà a càrrec de Ferran Burguillos, gerent de Biblioteques de Barcelona, i Izaskun Arretxe, directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Presentació a càrrec de la periodista Laura Grau, l’escriptor Xavier Mas Craviotto, l’actor i activista Eloi Martín i la cantautora Ven’nus.

Xavier Mas Craviotto, novel·lista i poeta. Guanyador d’una vintena de premis literaris com ara el Premi Documenta 2018 per La mort lenta. Recentment, ha publicat la seva segona i esperada novel·la La pell del món (L’Altra Editorial).
Eloi Martín, activista, monologuista i actor transsexual. Ha participat en les sèries: “Oh my goig” de Betevé, fent el personatge de l’ Andrea  i “Com si fos ahir” de TV3, interpretant al Jair.
Ven’nus, cantautora. El seu darrer àlbum és Bocaterrosa (Halley Records, 2023); la cançó ‘Xiuxiueig’ d’aquest disc és finalista al Premi Cerverí 2023 a la millor lletra en català.

L’activitat comptarà amb l’actuació musical de Ven’nus.

Acció Lectora amb l’Efecte Troia
Dissabte, 9 de setembre, a les 19.15 h.
Moll de la Fusta de Barcelona. Escenari 2
Entrada gratuïta

Producció a càrrec de LA SULLIVAN


I també…

Amb motiu del centenari d’Editorial Joventut, l’Ajuntament de Barcelona i Biblioteques de Barcelona li han volgut retre homenatge amb la publicació del llibre Les aventures de l’Editorial Joventut, amb edició a càrrec de Mònica Baró i de Julià Guillamon.

Podeu adquirir el llibre, editat per Barcelona Llibres, a La Setmana del Llibre en Català (mòdul 80-81). També a la Sala Ciutat (c. Ciutat, 2) i disponible a les llibreries a partir d’octubre.
A més de la publicació del llibre, a partir del 26 d’octubre de 2023 es podrà visitar l’exposició vinculada a l’editorial i el seu aniversari a la Biblioteca Jaume Fuster.

El projecte Efecte Troia està coordinat per Biblioteques de Barcelona i la ILC.
Efecte Troia forma part del programa d’Acció Lectora de Biblioteques de Barcelona.

#AccióLectora