Els oficis del llibre. Jornada professional per a joves.

Joves. Del 13 al 31 de maig, 2a edició amb 3 itineraris dedicats a l'escriptura, l'edició i llibreries. Jornada de clausura a la B. Gabriel García Márquez. Organitza: Tramoia i Biblioteques de Barcelona.

La segona edició de ‘Els oficis del llibre‘ arriba amb més programació gràcies a l’aliança entre Tramoia i Biblioteques de Barcelona.
Els oficis del llibre és un punt de trobada anual entre els professionals del món del llibre i els joves que aspiren a incorporar-se al sector. El programa està adreçat a persones joves d’entre 18 i 30 anys amb interès professional en l’àmbit literari i té per objectiu donar-los eines i un espai per a tenir una presa de contacte amb professionals del sector des d’un ambient proper i distès al mateix temps que rigorós.
Enguany, s’amplia l’oferta d’activitats. Hi haurà 3 itineraris amb dues activitats cada un en diferents espais literaris de la ciutat i una jornada de clausura amb activitats i xerrades a la B. Gabriel García Márquez.

Les inscripcions dels itineraris i de la Jornada s’obren el 26 d’abril.
Més informació

ITINERARIS
Itinerari d’escriptura:
– 15 de maig, a les 18 h. Viure d’escriure. Amb Alba Dalmau i Albert Pijuan
Diàleg sobre el fet creatiu, les rutines de l’escriptura, la possibilitat o no de viure d’escriure i sobre el procés d’escriptura d’un llibre: què fer un cop tinc un text fet? Com publicar un llibre? Quins passos s’han de seguir?
Sessió a la B. Sant Gervasi – Joan Maragall

– 22 de maig, a les 18 h. Les residències d’escriptura. Visita a la residència internacional d’escriptura Vil·la Joana i conversa amb responsables de Barcelona Ciutat de la Literatura i amb escriptors residents en el moment de la visita

Itinerari d’edició:
– 13 de maig, a les 18 h. Publicar llibres en temps de virtualitat. Conversa sobre l’ofici d’editor amb Ricard Planas de l’editorial Males Herbes i Aissata M’ballo de Penguin Random House.
Sessió a la B. El Clot – Josep Benet

– 27 de maig, a les 13 h. A Punt per anar a impremta. Visita als Serveis editorials de l’Ajuntament de Barcelona per conèixer les etapes finals del procés d’edició d’un text i, en concret, les fases de maquetació, impressió i enquadernació de llibre.

Itinerari de llibreries:
– 16 de maig, a les 18 h. Tres llibreries, tres mons. Ruta per tres llibreries de l’Eixample: Documenta, Ona i Laie, i conversa amb Èric del Arco.
– 23 de maig, a les 18 h. Ser llibretera avui. Conversa amb les llibreteres Irene Jaume, de la llibreria La Ciutat Invisible, i Paula Jarrin, de la llibreria Al·lots, per tal de conèixer l’ofici i les seves rutines.
Sessió a la B. Sant Pau – Santa Creu

JORNADA PROFESSIONAL
La segona edició de la Jornada Professional ‘Els oficis del llibre’ tindrà lloc a la B. Gabriel García Márquez el 31 de maig, de 9 a 13:30 h, com a acte de clausura dels tres itineraris i com a espai d’intercanvi i enxarxament amb professionals de totes les àrees que envolten el món del lllibre.
La jornada comptarà amb la participació de professionals com Alba Riera, Iñaki Mur, Cristina Domènech, Míriam Cano, Marc Cerrudo, Nadia Hafid, Julián Figueres, Mireia Munmany, Aba Glòria Mocé, Miquel Adam, Blanca Pujals, Marina Llompart, Laia Vidal i Roger Seró.

 

Ho organitza: TRAMOIA, Lectures en Ruta i Biblioteques de Barcelona
Hi col·labora: Ajuntament de Barcelona i Espais Escrits
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya i l’Institut Català de les Empreses Culturals