El Besòs i el Maresme

La col·lecció local recull els documents que fan referència al barri del Besòs-Maresme i, per extensió, al districte de Sant Martí. Hi podeu trobar informació sobre els orígens i la transformació del barri, les festes, les entitats, etcètera.

Des de la biblioteca us ajudarem en la cerca de temes d'actualitat, com ara estadístiques, adreces i recursos del barri. També trobareu informació sobre les activitats que s'hi fan.

La col·lecció local conté documents exclosos de préstec (en la majoria dels casos pel seu caràcter únic) i d'altres que es poden prestar.

Si disposeu de qualsevol document (llibre, audiovisual, fotografia, etcètera) que faci referència al barri del Besòs-Maresme i el voleu compartir amb la resta de veïns i veïnes, podeu fer una donació a la biblioteca.

També és possible consultar a Trencadís la col·lecció digitalitzada de fotografies, sobre el  barri del Besòs i el Maresme que es va començar a edificar, de forma urgent, l'any 1959, com a resposta a la gran necessitat d'habitatges fruit de les onades migratòries dels anys 50.