Agenda del Casal

Dijous, 10/03/2022

EXPOSICIÓ "HI HA MESOS QUE TENEN DUES LLUNES PLENES"

Horari: 12:00

Del 10 de març fins el 30 d'abril vine a conèixer el darrer treball de l'artista rubinenca Laia Oller a l'espai expositiu de la Cafeteria del Casal.

Tisores, cola, fulles reciclades, cinta adhesiva, una impressora que no acaba d'imprimir bé i moltes ganes de jugar és el que hi ha darrere d'aquesta sèrie de collages-autoretrat que barreja l'íntim amb el públic. Laia Oller és treballadora del món de la cultura, tot i que la seva faceta de fotògrafa la fa recórrer a l'autoretrat cada cop que necessita entendre el seu voltant. 

"Hi ha mesos que tenen dues llunes plenes" és una sèrie de collages-autoretrat (analògics i digitals) on s’han reinterpretat de manera molt subjectiva algunes de les vint-i-dues cartes principals de la baralla de tarot, jugant i donant-li la volta als seus significats i formes.

L'espai expositiu del Casal Font d'en Fargues serà el primer indret on surti a la llum aquest projecte artístic, on agafarà embranzida per començar a rodar per altres espais culturals de Barcelona i rodalies.

Coneix altres projectes de l'artista aquí.

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

EXPOSICIÓ: 'LUMINA TIBIDABO'

Horari: 17:00 a 12:00

Del  8 d'abril al 2 de maig podrem gaudir de l’exposició “Luminia Tibidabo” d’Esteve Barandica, un artista que juga amb la fotografia paisatgística i la poesia en aquest projecte, usant el Tibidabo com a escenari.

En aquesta mostra de 32 fotografies, una selecció de les 215 preses pel fotògraf Barandica entre el 2019 i el 2021 des d’un mateix punt del barri de Font d’en Fargues, contemplen la nuvolositat, les solpostades i les nits en el cim del Tibidabo. “Corresponen principalment a la primavera i la tardor, èpoques que afavoreixen contrastos i tonalitats” segons Esteve Barandica. La solpostada ha interessat a poetes i fotògrafs, i aquest projecte va d’això.

Veniu a conèixer l’exposició de la mà de l’artista el divendres 22 d’abril a les 18 h al Casal, a l’espai expositiu del passadís del teatre.

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

PASSEJADA PEL BARRI: 'L'AIGUA AL BARRI DE LA FONT D'EN FARGUES'

Horari: 11:00

De la mà de Carlota Giménez i Compte, membre del Grup d’Arxiu i Memòria i del POU, coneixem el barri fent sis itineraris (de gener a juny) que tracten diferents aspectes del seu origen i evolució durant més de 100 anys. 

Lloc de trobada: a la plaça de la Font d’en Fargues, davant de la font.

Recomanable anar ben calçat i portar aigua.

El barri de la Font d’en Fargues està assentat en un vessant del turó de la Rovira i per això l’orografia i la presència de l’aigua van ser factors determinants en la seva configuració. En el recorregut d’aquest itinerari ens adonarem d’aspectes visibles o no d’antigues torrenteres, de fonts... i com això ha influït en el traçat dels carrers i en alguns casos en l’edificació de les cases. En aquest itinerari caldrà tenir en compte encara més que probablement hi haurà pujades i baixades en tot moment.

La durada pot ser de 3 hores.

Preu: 0 € (activitat subvencionada)

Imprescindible reserva prèvia a partir de les 10h del 20 d'abril clicant en la paraula ENLLAÇ!

Organitza: Arxiu i Memòria

CELEBRACIÓ DEL 50È ANIVERSARI DE L'ESCOLA ÀNGELS GARRIGA

Horari: 17:30

L'escola Àngels Garriga reprèn la celebració del 50è aniversari que va quedar truncat per la pandèmia l'any 2020.

Aprofitant que la situació sanitària està controlada i les activitats estan recuperant la normalitat, l’escola reprèn l’acte de celebració d’aquest aniversari:

Dijous 28 d'abril han organitzat el Cinefòrum "Las maestras de la República"  al Casal Font d'en Fargues a les 17.30 h amb la presència del Ramón Alquézar, professor titular d'Història Moderna de la Universitat Autònoma de Barcelona. La pel·lícula parla del llegat que ens han deixat les professores republicanes avui dia: la conquesta de la igualtat i de l’educació pública i democràtica.

Tothom hi està convidat!