Agenda del Casal

Dimarts, 06/09/2022

EXPOSICIÓ: 'MURALS DE LES SORTIDES FOTOGRÀFIQUES'

Horari: 17:00 a 13:00

Recull de les imatges realitzades durant les sortides mensuals a Barcelona i els voltants.

El grup Racó de la Foto es va proposar fer mensualment un seguit de sortides fotogràfiques per Barcelona obertes a tothom.

Organitza: Racó de la Foto

ESCOLA DE SALUT DE LA FONT D'EN FARGUES

Horari: 11:00

Del 29 de setembre fins a l'1 de desembre es posen en marxa els tallers de l’escola de salut de la Font d’en Fargues per a persones grans.

Activitats gratuïtes en un espai d’aprenentatge dinàmic i participatiu, orientades a un envelliment actiu i saludable.

Places limitades.

Informació i inscripcions CAP Horta, Centre de Serveis Socials Horta i Casal Font d’en Fargues.

Organitza: CAP Horta

 

CICLE CONTRA EL SILENCI - EXPOSICIÓ: 'UNA MIRADA A L'EXTREMA DRETA MÉS PROPERA A LA NOSTRA REALITAT'

Horari: 11:00

Exposició del cicle Conta el silenci on trobem:

- Un reportatge fotogràfic de l’obra original "Crònica d’una esperança" de l’any 1985 al Casal (material cedit per Rafael Aguilar).

- Una panoràmica del nazisme durant el període que li va tocar viure a l’Anne Frank.

- I Reportatges fotogràfics cedits pel fotoperiodista especialitzat en extrema dreta Jordi Borràs:

Plus ultra. Un recull gràfic de l’altre actor del procés independentista català durant l’etapa 2009 - 2014. L’ultrapatriotisme, la catalanofòbia, l’odi al migrant i la nostàlgia franquista van fer un còctel perillós per a la convivència que va gaudir, en general, d’un silenci sepulcral per part de la majoria de la premsa espanyola. 

Nazis Raus. On documenta com 250 neonazis alemanys es van manifestar sense cap mena d’impediment a la ciutat alemanya de Jena contra “el feixisme d’esquerres” i “l’estrangerització d’Alemanya” el dia que es conmemorava el 127è aniversari del naixement d’Adolf Hitler.

Presentació de l’exposició a càrrec del comissari Guillem Ruppmann i de l’editor Jordi Panyella de Pol·len edicions el divendres 30 de setembre al vespre, després de la conferència inaugural de Rafael Aguilar.

Podeu visitar l'exposició al passadís del teatre del 30 de setembre al 31 d'octubre al passadís del teatre del Casal de manera lliure.

Consulta totes les activitats que hi haurà del 30 al 25 d'ocutbre al cicle Contra el silenci a través del tríptic.

Organitza: Grup d’Arxiu i Memòria de l’ACFF

Emmarcat dins el cicle dels divendres culturals de l’AVVFF

CICLE CONTRA EL SILENCI. CONFERÈNCIA DE RAFAEL AGUILAR: 'CRÒNICA D'UNA ESPERANÇA, NOVA ADAPTACIÓ ESCÈNICA O TREBALL DE CAMP?

Horari: 19:00

El cicle "Contra el silenci" s'inaugura amb la conferència “Crònica d’una esperança, nova adaptació escènica o treball de camp?” divendres 30 de setembre a les 19 h.

En aquesta activitat podrem conèixer l'explicació de la concepció de l’obra teatral "Crònica d’una esperança" (adaptació teatral del Diari d’Anne Frank) l’any 1985 feta per Rafael Aguilar. Fruït de la recerca històrica duta a terme amb la implicació del Grup de teatre Coverol i persones del Casal, on van poder documentar-se amb testimonis reals de l'Holocaust. Hi haurà una interacció amb els membres del Grup de teatre Coverol, que van treballar i representar l’obra.

Després d'aquesta conferència hi haurà la inauguració de l'exposició "Un recorregut per l’extrema dreta més propera a la nostra realitat" amb una panoràmica del nazisme que li va tocar viure a l’Anne Frank i reportatges fotogràfics cedits pel fotoperiodista especialitzat en extrema dreta Jordi Borràs. La presentació anirà anirà a càrrec del comissari de l'exposició Guillem Ruppmann i Jordi Panyella, editor de Pol·len edicions.

Tindrem piscolabis en motiu de l'inauguració del cicle.

I hi haurà servei de cafeteria. Recomanable reservar si voleu sopar al Casal. Podeu trucar al telèfon 687383875

Podeu consultar totes les activitats del cicle Contra el Silenci que tindran lloc del 30 de setembre al 25 d'octubre al tríptic.

Organitza: Grup d’Arxiu i Memòria de l’ACFF