Agenda del Casal

Dimecres, 11/01/2023

EXPOSICIÓ: 'CARTELLS MODERNISTES'

Horari: 17:00 a 12:00

El fons de cartells de l’Institut del Teatre està format per més de 5.000 unitats que podem dividir en quatre etapes: els cartells modernistes (1888-1908); els de les dues primeres dècades del segle XX amb l’Art Decó; els de l’etapa d’entre guerres (fins al 1939 a Espanya); i, des del 1939 fins a l'actualitat.

Aquesta mostra presenta peces modernistes que reflecteixen les principals tendències europees, amb artistes com Jules Chéret i Henri Toulouse-Lautrec, popularitzadors del cartellisme relacionat amb el món de l’espectacle; i Alfons Mucha, representant de l’Art Noveau que va infondre al gènere un estil preciosista ben divers de les formes lliures de Lautrec.

Altres cartells d’Art Nouveau que inclou la mostra són obres de Leopoldo Metlicovitx, Adolphe Hohenstein, Henri van de Velde i John Hassall, entre d’altres.

A finals del segle XIX, el conegut moviment Art Nouveau entra a Catalunya amb el nom de Modernisme i és recolzat per la burgesia catalanista. Es desenvolupa una nova tècnica publicitària en la que destacaran artistes com Ramon Casas, Alexandre de Riquer, Santiago Rusiñol, Adrià Gual, Antoni Utrillo i Miquel Utrillo o Josep Triadó.

Associació Casal Font d'en Fargues

SORTIDES FOTOGRÀFIQUES: COLÒNIA GÜELL

Horari: 08:30

Primera Sortida Fotogràfica Matinal de l'any! Aquest cop visitarem la Colònia Güell

El recorregut per la Colònia industrial d’origen modernista captiva als visitants pel seu encant i la tranquil·litat del seu entorn que transmet l’atmosfera del segle XIX que encara és present en els seus carrers fent-la tan especial. A la Colònia Güell s’hi conserva un important patrimoni històric i artístic.

La idea és trobar-nos a les 8'30 h davant del Casal. Hi ha la possibilitat de dinar en l’Ateneu Unió de la colònia Güell.

Cal confirmar l’assistència per poder coordinar la disponibilitat de vehicles al racofoto@gmail.com, afegint nom i telèfon.

En cas de qualsevol contratemps contactar als telèfons 649 46 19 01 - 629 24 35 20.

Al final del cicle es faran murals de les fotos seleccionades i s’exposaran en el Casal. 

Organitza: Grup Racó de la Foto

CINEMA: 'A PROPÓSITO DE ELLY'

Horari: 19:00

Director: Asghar Farhadi (2009).

El xoc entre la tradició i la modernitat que es viu actualment a l'Iran

Preu: 4€

Consulta el díptic amb tota la programació del Grup FF Cinema per aquest hivern. Clica en la paraula ENLLAÇ!

Organitza: FF Cinema

AJORNAT Espectacle del Cicle TCC: "El revolt perillós" de J. B. Priestley

Horari: 19:00

 

ESPECTACLE AJORNAT PER PROBLEMES DE SALUT DE MEMBRES DE LA CIA. AVIAT US COMUNICAREM LA NOVA DATA. GRÀCIES PER LA COMPRENSIÓ

Cinquena edició del Cicle de Teatre Català Contemporani (Cicle TCC) per nodrir la programació d’hivern amb tres propostes teatrals contemporànies de companyies de diferents indrets de la geografia catalana durant els mesos de gener, febrer i març.

El Cicle TCC d’enguany comença amb el grup de teatre l’Espiga que presenta "El revolt perillós" de J. B. Priestley. Aquesta obra de teatre ens parla de la història de Sofia i Anna Roig, que fan una festa amb familiars i companyes al seu refugi rural. Un comentari casual d’un dels convidats encén una sèrie de revelacions devastadores, que revelen un embolcall de relacions clandestines i secrets foscos, la revelació dels quals té conseqüències tràgiques.

Preus:

OFERTA ENTRADA + SOPAR DESPRÉS DE L'ESPECTACLE

11 euros per a no socis / 10 euros si ets sòcia de l’ACFF, l’ Associació Veïns, menor de 25 anys i més gran de 65.

El preu de l’entrada general per a cada espectacle és de 6 euros, tot i que si ets sòcia de l’ACFF, l’ Associació Veïns i Veïnes, menor de 25 anys i més gran de 65 pots adquirir-la per 5 euros.

Pots treure les teves entrades per dissabte 21 de gener a les 19 h a través d'aquest a partir del 4/01 link!

Organitza: TdC i ACFF

FOTO FÒRUM: 'TERTÚLIA FOTOGRÀFICA'

Horari: 19:00

T'agradaria saber què pensen altres persones de les teves fotos?

Doncs vine a 'Foto Fòrum del Casal', porta la teva fotografia, millor en paper, però també serà benvinguda si la portes en un llapis de memòria.

Comparteix l'experiència, entre tothom la comentarem i podràs escoltar opinions i suggeriments.

Prova-ho! És, sens dubte, una activitat enriquidora.

Una trobada entre amants de la fotografia creativa. Parlem sobre diversos aspectes relacionats amb el món de la fotografia.

Coordina: Antonio Limpo

Organitza: el Racó de la Foto

Activitat oberta i gratuïta.

CÀPSULA CREIX EN FAMÍLIA: 'FISIOTERÀPIA RESPIRATÒRIA'

Horari: 11:00

En aquesta formació coneixerem que és, en què consisteix concretament a la pediatria, a més d'aprendre com fer una bona neteja nasal als nostres nadons de 0 a 3 anys de la mà de l'especialista en fisioteràpia respiratòria RAÚL CARRIÓN.    

Per a famílies amb nadons de 0 a 3 anys

Durada: 1:30h

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Reserva de places en aquest ENLLAÇ!

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

 

23è CICLE DIVENDRES MUSICALS: 'SUSANNA MENDOZA'

Horari: 20:00

L'AVVFF organitza aquest concert amb la solista d'òpera Susanna Mendoza, soprano. Títol Superior de Cant pel Conservatori Superior de Música de València i el Títol Professional de Flauta pel Conservatori Professional Mestre Vert de Carcaixent. Va estudiar arts escèniques durant dos anys en el Centre Musical Allegro de València. Entre les seves actuacions més destacades com a solista es troben els concerts en el Festival Internazionale Musicarchittetura di Gerace (Itàlia), Palau de la Música de València i durant la XI Setmana de Música Sacra de Benidorm. Guanyadora en 2005 del concurs Mirna Lacambra de Sabadell, gràcies al qual comença la seva activitat operística a Catalunya, participant en produccions de Les Noces de Figaro, La Flauta Màgica, l'Elisir d'Amore i La Vídua Alegre, actuant en diversos teatres i auditoris de Catalunya. Des de 2021 és membre de la companyia Novaria, estable en el Palau de la Música Catalana, on interpreta eventualment alguns personatges del cicle d'òpera.

I la pianista Andrea Álvarez, llicenciada en Arts Musicals, orientació instrument en la Universitat Nacional de les Arts, Bs As. de l'Argentina. Té una àmplia trajectòria de mestra preparadora d'òpera i pianista acompanyant. És pianista estable i assistent musical del Cor de l'AAOS des de l'any 2008. Va tenir l'honor d'acompanyar a la gran soprano Montserrat Caballé i a la seva filla la soprano Montserrat Martí Caballé en els seus recitals en commemoració del 50 aniversari del seu debut en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Consulteu aquí el programa: 

Das Veilchen – W. A. Mozart

Die Forelle - F. Schubert

Ständchen - F. Schubert

Vergebliches Ständchen - F. Mendelsshon

Òpera

Ach, ich fühl's - La Flauta Màgica - W.A. Mozart

Voi che sapete - Les Noces de Figaro - W.A.Mozart

Una donna a quindici anni - Così fan tutte - W.A. Mozart

Habanera - Carmen - G. Bizet

Quando m'en vo - La Bohème - G. Puccini

Mi chiamano Mimì -La Bohème - G. Puccini

Preu: 3€ socis/sòcies / 5€ no socis/sòcies. El pagament de l'entrada es farà directament en taquilla el dia del concert.

Per aquesta activitat cal reservar entrada a partir de l'11 de gener en aquest enllaç!

Organitza: Associació de veïns i veïnes de la Font d'en Fargues