Agenda del Casal

Dimarts, 02/05/2023

EXPOSICIÓ: "TRANSICIONS"

Horari: 16:00 a 12:00

Retrats, despullats de color, buscant els trets més representatius de les ànimes de cada persona.

El retrat pot tenir moltes finalitats, captar un moment per recordar, una època, una edat, una particularitat... i, podem anar més enllà, despullant de color la imatge, buscant els trets més destacats i aportant un objecte transicional que representa una de les ànimes de la persona retratada. L’important, com deia Philippe Halsman “Un veritable retrat deuria, avui i cents d’anys després, ser el testimoni de com aquesta persona es veia, i la classe de humà que va ésser”. Jo he volgut retratar el sentiment d’una persona en vers la seva vida, ajudat per algun objecte que fos representatiu d’aquesta emoció.

Autor Antonio Limpo

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

 

SALVARGUARDEM LA ROUREDA DEL PARC GUINARDÓ - FONT D'EN FARGUES

Horari: 18:00

Per conèixer aquest tresor que encara segueix viu de l’antiga roureda (“rovira” en català antic) que va donar nom al Turó de la Rovira, us animen a participar en la passejada pel parc que hem organitzat per poder conèixer aquesta roureda històrica.

Ens trobarem el dimarts 30 de maig, a les 18 h., davant l'escola del Parc del Guinardó (carrer Garriga i Roca, 13 ).

Actualment, aquesta roureda identitària del turó no és objecte de cap mena de cura i es troba en greu perill d’anar perdent els escassos exemplars de roures originaris que sobreviuen amb moltes dificultats els estralls provocats pel canvi climàtic.

A més dels roures també cal tenir cura de protegir els lledoners, els arços blancs, els aladerns, els marfulls i les altres espècies vegetals que mantenen viva la diversitat en un bosc dominat pel pi blanc.

 Les tasques que fem al bosc són:

- Fer solcs o olles al voltant dels arbres per intentar retenir al seu voltant l’aigua.

- Netejar els entorns dels arbres i senyalitzar-los.

- Regar els arbres més delicats tot anant a buscar l'aigua a la font de la plaça de la mitja lluna amb garrafes de 5-8 litres. 

Sol·licitem la vostra col·laboració per portar a terme aquestes tasques.

US ESPEREM en aquesta primera trobada a descobrir l'entorn de les espècies a salvaguardar.