ARANYART

Aranyart és el conjunt de dos projectes educatius i culturals, concretament, “Aranyart, Arts expressives” i “Aranyart, arts visuals expositives” vinculats entre ells de diverses maneres. L’escola Baró de Viver és el centre educatiu amb el que es participa en aquest projecte.

Aranyart, arts expressives consisteix en la realització d’un taller d’expressió corporal i arts escèniques a l’escola Baró de Viver i la vinculació i sinergia d’aquest amb el projecte 4 Cordes, ja en funcionament a la mateixa escola. El projecte 4 Cordes funciona des de fa anys i hi participa l’alumnat de l’escola de 3r a 6è de primària. El taller d’arts escèniques està pensat per a l’alumnat de 1r i 2n de primària i està especialitzat en expressió corporal per arribar al teatre i la dansa.

Aranyart, arts visuals expositives té la finalitat de crear un seguit d’activitats (trobades, sinergies, intercanvis, etc.) entre l’alumnat de primària i altres agents de les arts visuals del Centre Cívic Baró de Viver. L’objectiu d’aquestes activitats és que l’alumnat s’enriqueixi del contacte amb artistes de diverses disciplines i estils, potenciant un aprenentatge divers i alternatiu. Les disciplines d’arts visuals que engloba aquest projecte són aquelles que de caire expositiu, podent-se exposar de manera físicament fixe.  

Per fer-ho, es programen dues sessions. La primera sessió és en el centre cívic, on es presenta l’obra exposada i l’artista, entitat o projecte que l’ha generat a partir d’una visita guiada i una activitat on els infants experimentin la tècnica artística realitzada o coneguin el contingut o discurs que hi ha en aquella obra mitjançant una activitat dissenyada i coordinada entre l’artista o entitat i el centre cívic. La segona sessió és a l’escola i consisteix en un taller artístic dinamitzat per l’artista o entitat, en coordinació amb l’escola i el centre cívic, ja que el taller és contempla com a un inici de procés de creació que després continua l’escola i del que qual es genera una obra que serà exposada en l’exhibició final de l’escola. En aquest taller no s’ha de posar en pràctica la tècnica artística de l’exposició que han visitat els infants en el centre cívic, en aquest taller l’artista pot compartir altres tècniques que domini i que encaixin amb la necessitat de l’escola en relació a la seva exposició, enriquint així la diversitat de disciplines artístiques que recull l’exposició final del centre educatiu.

Per finalitzar el projecte es proposa acompanyar la creació d’una exposició per part de l’alumnat de l’escola per part d’un/a comissari/ad, exposant l’obra generada a l’escola i en el centre cívic, amb la finalitat de viure també la vessant itinerant que tenen aquestes obres artístiques.

Organitzador de l'activitat: Centre Cívic Baró de Viver en col·laboració amb l’Escola Baró de Viver

On: Centre Cívic i Espai de Gent Gran Baró de Viver
Adreça: Carrer Quito 8-10

Telèfon: 93 256 50 97
Email: info@ccbarodeviver.cat

Compartir