BCN-DH
Festival Internacional de Fotografia sobre Drets Humans i Justícia Global de Barcelona
Del 10 de desembre de 2024 al 25 de gener de 2025
El Festival vol oferir una mirada al voltant dels problemes globals i les causes que els originen, utilitzant la fotografia com a eina d’educació per a la justícia global. Exposicions fotogràfiques per a contribuir a la millor comprensió del món i per a formar una ciutadania crítica i compromesa, que sigui capaç d’avançar cap a nivells més grans de justícia social, sostenibilitat ambiental i l'exercici de tots els drets en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)
El projecte, ideat i produït pel col·lectiu Mas Retina, es fa gràcies al suport de l'Àrea de Justícia Global i Cooperació de l'Ajuntament de Barcelona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, juntament amb la col·laboració activa d'altres entitats i Centres Cívics.
Exposició: Shred the Patriarchy II
Del 10 de desembre de 2024 al 25 de gener de 2025
Tanques de l’Institut Rambla Prim
El projecte Shred the Patriarchy es centra en les històries d’algunes dones que practiquen skate malgrat les dures repercussions socials i familiars que pateixen per triar aquesta pràctica, encara no acceptada en algunes societats. En aquesta segona fase, Chartal Pinzi, l’aurora, ens trasllada a la Índia.
A través de l’exposició fotogràfica, es posa de manifest la importància de descobrir les veus de les dones que van decidir trencar les regles no escrites i fer skate, a risc de ser jutjades i castigades pel seu esperit rebel, transformant l’skate en una eina d’apoderament i una forma de resistència al patriarcat.
Exposició: Objectiu: la pau
Del 10 de desembre de 2024 al 25 de gener de 2025
Sala d'exposicions del Centre Cívic del Besòs i el Maresme
Exposició fotográfica de les autores Alexa Rochi, fotoreportera, feminista i exguerillera, i Federico Rios Escobar, fotògraf colombià i finalista dels premis Pultizer. A través de les imatges, ambdós recorreguts fotogràfics dialoguen, s’interpel·len i ens conviden a humanitzar, a desaprendre’ns la guerra i a transformar l’odi, apropant-nos així a la realitat actual de Colòmbia i el seu procés de pau.