El 12 de desembre del 1982 es va inaugurar el Centre Cívic Sant Martí gràcies a les reivindicacions veïnals. Els projectes que impliquen la població jove del barri i la dinamització del territori són algunes de les prioritats del centre cívic que, d’altra banda, ofereix, juntament amb l'Auditori Sant Martí, una programació d’activitats per a tots els públics. Aquí han nascut propostes que han aconseguit ressò més enllà del districte, entre les quals cal destacar el festival d'art d'acció i performance, Perpetracions i el festival d'animació i circ a l'aire lliure, Mercateatre. El centre cívic té una forta connexió amb el territori i les entitats que hi conviuen, formant part de les celebracions de calendari festiu del barri.
El grup promou trobades obertes a tothom a l’espai de l’hort del Centre Cívic Sant Martí, oferint un espai de participació activa en la sembra, el cultiu i la cura de les llavors. A més, al llarg de l’any s’organitzen sortides i tallers vinculats a l’intercanvi de coneixements sobre agricultura urbana i sostenibilitat.
Les sessions de l’hort són trobades obertes on es treballa de manera col·lectiva al voltant de les activitats de sembra, cultiu i collita, fomentant l’aprenentatge compartit i la connexió amb la natura.
Si vols rebre informació sobre les activitats relacionades, subscriu-te al nostre butlletí:
Entitats col·laboradores:
Adrianna Szojda projecte La Casa de Llavors de La Escocesa:investigadora, ecologista, agricultora, mediadora. Indaga les interrelacions humanes i no-només-humanes, buscant les possibles vies de comunicació entre espècies. El seu camp d'interès abasta noves utopies postantropocèntriques, ecofeminisme, sobirania i justícia alimentària, i noves maneres de crear col·lectivitats, basats en empatia, cura i col·laboració.
Rocío A. Arriola de la Floristeria Raché: enginyera agrònoma, agricultura i emprenedora. A través del seu treball, explora la relació entre l’agricultura i la biodiversitat urbana, promovent pràctiques sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Defensora de la connexió entre natura i comunitat, impulsa iniciatives que fomenten la sobirania alimentària, l'ús responsable dels recursos i la preservació de la flora autòctona.