Femení Lliure

08/11/2021 > 14/12/2021

Al centre cívic Sarrià hi trobareu alguna cosa fora de l’habitual. Les sales del centre han passat a ser senyorejades per dones que irradien Femení Lliure.

Al Bar ens dóna la benvinguda Audre Lorde, activista que va dir la frase tant inspirada i prudent “les eines del amo no desmuntaràn la casa de l’amo” i ens incita a cercar les nostres eines.

Fem Pilates Estiraments, Gimnàstica,... amb Pina Bausch, ambaixadora de la sala d’actes durant aquest mes que ens recorda que el cos te el seu propi camí i escriptura i que cuidar-lo i donar-li llibertat el fa una eina d’expresió.

Les alumnes del taller d'humanitats, són rebudes a la seva aula per Carla Lonzi, crítica d’art, escriptora i figura central del feminisme italià dels anys 70, teòrica de l’auto-conciència femenina que afirma que el feminisme és una qüestió pràctica, en la que criticar una situació d’invisibilització femenina no serveix i el que serveix és deixar d’avalar la cultura masculina que diu que les pràctiques femenines no s’ho valen prou i deixar-se estar de desprestigiar el que fa cadascuna i la del costat.

Les classes de ioga, country i estiraments es fan aquestos dies a la llum d’Isadora Duncan, aquella que es despullà els peus i va canviar el tutu per robes de cotó per donar al seu cos i a la seva dança la llibertat que demanava.

El grup de dòmino, una senyora que llegeix un llibre i unes joves que conversen, ho fan a la galeria Marilyn, menystinguda o en un altar mediàtic, nosaltres acollim la dona sencera que va ser: una artista genial que va fer mediació viva amb el seu cos transmetent presències grandioses en la que va ser la seva feina i dedicació.

Les senyores que van a l’anglès a la tercera planta aquests dies van a la sala Margaret Mead, antropòloga formidable: les seves investigacions i el seu treball de camp van incomodar els companys perquè consideraven que la seva experiència en primera persona , propera a altres pobles i comunitats podia contaminar els seus estudis.

 

Anima’t a conèixer-la! I així seguim amb totes les sales omplint de femení lliure el CCSarrià perquè hi ha molta més llibertat disponible de la que pensem. 
FEMENÍ LLIURE . Instal·lació no permanent a les sales del CCSarrià.

Compartir