QUI SOM

QUATRE PISTES PER DESCOBRIR EL CENTRE CÍVIC TEIXONERA
 
La Colònia Taxonera
 
El barri que avui es coneix com la Teixonera pren el nom de Joanquim Taxonera, un fabricant de sabates nascut a Arenys de Mar que va comprar els terrenys de Can Grau i va impulsar-hi una colònia d'estiueig.
 
La Colònia Taxonera es va anar construint entre el 1915 i el 1930 i estava formada per tot de torretes de planta baixa i jardí. 
 
Entre els anys cinquanta i setanta, molts immigrants es van instal·lar en aquesta zona. La manca d'equipaments va fer que la parròquia de Sant Cebrià es convertís en un dels primers espais comunitaris de barri que assumís les funcions de centre social.
 
Neix el Centre Cívic 
 
Finalment, el 21 de gener de 1995, responent a la demanda d'equipaments públics al barri, es va inaugurar en un edifici de nova planta el Centre Cívic Teixonera, seu també del Casal Infantil Teixonera.
 
El 2010 el centre va fer quinze anys i ho va celebrar amb un programa d'activitats que incloïa la projecció del documental Teixonera, Recull d'un barri, de Jordi O. Romero, amb testimonis dels veïns sobre la història del barri.
 
Veïns de renom
 
Dins les celebracions del quinzè aniversari del centre, també es va dedicar una exposició a uns veïns força famosos que van arribar al barri als anys quaranta: la companyia del teatre Els Vienesos, fundada i dirigida per l'austríac Artur Kaps. L'any 2015, coincidint amb la celebració del centenari del  barri i el vintè aniversari del Centre Cívic, es va inugurar una plaça just al costat, dedicada a la titellaire i membre d'aquesta companyia Herta Frankel. 
 
Sabíeu per què les escales que hi ha al costat del  Centre Cívic es diuen "Les escales dels Canadencs"? Són un homenatge al batalló Mackenzie-Papineau, format per canadencs que van lluitar per la República integrats a les Brigades Internacionals. 
 
Moviment i dansa
 
Al Centre Cívic es fan tallers i s'organitzen activitats diveres, moltes d'elles relacionades amb el moviment i la dansa, com per exemple Territori en dansa, un cicle participatiu que parla de l'actualitat, la fusió i les noves tendències d'aquesta disciplina artística. 

Compartir