52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Barcelona Blind concerts

Diversos centres cívics
27/09, 10, 25/10, 08, 24 i 27/11/2019
  • Música

Posa't a la pell d'una persona amb discapacitat visual

L'Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1 + B2 + B3 organitza, amb el suport de l'Ajuntament i la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona, el primer cicle de concerts per promoure l'oferta cultural inclusiva. No només facilitant que les persones amb discapacitat visual puguin assistir habitualment a tota mena d'activitats culturals, sinó que un dels objectius principals és que també pugin als escenaris com a protagonistes.

Així doncs, el primer Barcelona Blind Concerts presenta una sèrie de sis concerts on, com a mínim una de les persones que toca a cada concert, té una patologia visual. A més de gaudir amb la música de les cinc formacions, el públic es podrà posar a la pell de les persones amb discapacitat visual. Només cal que es descarreguin al mòbil l'aplicació APP Tengo Baja Visión VR i a la pantalla viuran l'actuació igual que les persones afectades. Un cop finalitzats els concerts, tindrà lloc un col·loqui entre assistents i músics.

El cicle comença amb l'actuació de Blind Reverendo (27/09 – 20.00 h) al CC Tomasa Cuevas – Les Corts. Mario Rivoiro, italià resident a Barcelona, va perdre la vista a l'edat de 8 anys. El compromís, la consciència social, l'alegria i el desig de gaudir de la vida són els ingredients bàsics de la seva barreja rítmica a la qual es combinen textos amb un fort contingut social i demandant, que parlen de passions, emocions i il·lusions.

En Wagner Pa i Cesc Pascual es passegen entre la samba, el reggae, el pop i el funky. I encara que en format duo sigui més complicat matisar el pop i el rock, els agraden els reptes i se senten molt còmodes amb tots els estils i formats de concert. Seran al CC Can Verdaguer (10/10 – 19.00 h) de Nou Barris primer i una setmana després podreu dirigir-vos al CC Parc Sandaru (27/11 – 20.00 h) per a una segona audició.

Tancarà el mes d'octubre l'espectacle musical familiar Jun i el Follet del Vent (25/10 – 18.00 h) al CC l’Elèctric de Vallvidrera. Produït per en Wagner Pa i la Joana de Diego, podreu comprovar com a través d’unes cançons es poden reflectir nous valors i que es poden compartir amb tota la família.

En Marc Sarrato va demostrar tenir una oïda musical absoluta des dels sis mesos d'edat. Es va posar davant d'un piano a dos anys i mig i al cap de quatre anys va entrar al conservatori. Com que no hi veu, aprèn les partitures de memòria i la música moderna la toca d'oïda. Podreu gaudir de la seva música al CC Joan Oliver “Pere Quart” (08/11 – 19.00 h).

Tancarà la primera edició del cicle el concert de l'Ignasi Henderson (24/11 – 18.00 h) al CC Josep Maria Trias i Peitx. El flautista, pianista i clavecinista ha gravat nombrosos discos i ha actuat arreu portant la seva música per tot el món. Oferirà un repertori per a piano de peces de J. S. Bach, W. A. Mozart, R. Schumann, E. Granados i F. Mompou, entre d’altres.

Per reservar entrades, cal que us dirigiu a l'equipament corresponent.

Activitats relacionades