52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Continuem reflexionant al voltant de la salut mental amb l’ArgumentaBCN 2023

CC Casa Golferichs, CC El Sortidor, CC Navas i CC Torre Llobeta
Tardor 2023
  • Divulgació

Recupereu els debats de la cinquena edició

El circuit de converses ArgumentaBCN, el programa estable de pensament a la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona ha tancat la cinquena edició amb un èxit creixent respecte la primavera.

A la tardor del 2023, la salut mental i el patiment emocional han estat al centre del debat a través de setze sessions que han anat més enllà de la mirada mèdica, endinsant-se en les causes socials.

Els quatre centres participants, CC Casa Golferichs, CC El Sortidor, CC Navas i CC Torre Llobeta, han acollit quatre col·loquis cada un dels onze totals, deu dels quals es poden tornar a veure en línia.

Hem tractat sobre els problemes segons els recursos econòmics a Els rics també ploren? Malestars i classe (CC Casa Golferichs, 17/10/2023) amb David Fernández i Rita Rakosnik; del patiment que suposa viure aïllat a La soledat no volguda no entén d’edats (CC Torre Llobeta, 19/10/2023) amb Montserrat Celdrán i Raquel Ballesteros; de la frontera entre l'ús necessari i la sobremedicalització a Més enllà de les pastilles: per què medicalitzem els malestars? (CC Navas, 25/10/2023) amb Esperanza Martín i la cooperativa Metzineres; de la capacitat catàrtica de la creació artística a Guarir a través de l’art (CC El Sortidor, 26/10/2023) amb Fina Alert i Alba Martínez Bittah.

També hem parlat de com fer el pas per provocar millores socials a De la queixa a la protesta: polititzar els malestars (CC Torre Llobeta, 02/11/2023) amb Joana Bregolat i Nacho Parra; sobre la vinculació entre el benestar emocional i les condicions materials a Contra la filosofia de l’autoajuda (CC Casa Golferichs, 07/11/2023) amb David Casassas i Ramón Nogueras; de l’assetjament escolar a Quan l’escola no és refugi. Entendre el «bullying» (CC Navas, 08/11/2023) amb Ana Pérez-Vigil i Fàtima Zaarfani; de Què és la felicitat? Una conversa des de la ciència i la filosofia (CC Casa Golferichs, 14/11/2023) amb Montserrat Crespín i Elena Martín; de sobre si riure's dels propis malestars pot ser una manera de fer-hi front a Sempre ens quedarà l’humor (CC Torre Llobeta, 16/11/2023) amb Merche Ochoa i Anabel Lorente i de construir realitats alternatives a Sectes i negacionisme: realitats alternatives (CC Casa Golferichs, 21/11/2023) amb Miguel Perlado i Núria Ribas.

Aquí teniu els vídeos disponibles:

Activitats relacionades